• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuizen met kinderen: tips om het soepel te laten verlopen

Verhuizen is spannend; niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Verhuizen betekent een ander huis en een andere omgeving, en in sommige gevallen zelfs een ander land. Veel verandering dus. Als volwassenen leven we naar deze veranderingen toe, maar voor kleine kinderen is het lastig om te begrijpen wat er precies gebeurt. Gelukkig kun je de overgang iets eenvoudiger maken voor je kids. Gebruik onze tips voor verhuizen met kinderen voor een soepele overgang.

1. Wat is de juiste timing voor verhuizen met kinderen?

De timing is een van de belangrijkste aspecten wanneer je gaat verhuizen met kinderen. Kun je verhuizen in een rustige periode? Doe dit dan ook zeker. Dit is namelijk een stuk eenvoudiger voor jou en je kinderen. Een verhuizing kan veel onrust en spanning met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat je niet verhuist in een periode die al spannend is voor je kids, zoals een examenperiode. 

Bovendien is het ook goed om na te denken wanneer je je kinderen vertelt over de verhuizing. Als jouw kids nog klein zijn, hebben ze vaak nog geen perceptie van tijd. Dus wanneer jij vertelt dat jullie verhuizing over drie maanden plaatsvindt, snappen ze niet hoe lang dit nog duurt. Bovendien kan het voor onrust of verwarring zorgen omdat ze zo lang moeten wachten tot de daadwerkelijke verhuizing.

2. Regel een veilige plek voor de kids

Het is mogelijk om je kinderen mee te laten helpen bij de verhuizing. Dit is een goede optie voor pubers. Zijn je kids nog klein? Dan kan het handig zijn om een oppas te regelen of ze te laten logeren bij opa en oma. Dit is niet alleen veiliger, maar zorgt er ook voor dat jij je handen vrij hebt tijdens het verhuizen. Natuurlijk kun je de grote zaken ook grotendeels regelen wanneer de kinderen op school zitten. 

3. Maak een planning voor het inpakken

Plannen en organiseren is een vak apart met kinderen in huis. Er komt erg veel kijken bij een verhuizing en daarom is het belangrijk om het gehele proces goed te plannen. Ook bij het inpakken kun je dus een goede planning gebruiken. 

Voor kindjes kan het verwarrend zijn om te zien dat spullen worden ingepakt. Ruimtes worden steeds leger en dit zorgt voor een gek beeld. Voor kinderen is het daarom prettig om het huis zo lang mogelijk ‘normaal’ te laten. Dus laat grote meubelstukken staan en pak speelgoed nog niet in. 

Wanneer dit echt niet kan, bijvoorbeeld omdat je in delen gaat verhuizen, kun je in ieder geval één ruimte in huis zo lang mogelijk vrij van dozen  houden.

Verhuizen met kinderen

4. Verken de buurt van tevoren

Bij verhuizen met kinderen is het belangrijk om ze te betrekken bij het proces. Vertel wat verhuizen precies inhoudt en laat ze helpen met inpakken. Ook is het belangrijk om het huis en de buurt van tevoren te verkennen. 

Verhuizen betekent verandering; hier zullen ze dan ook flink aan moeten wennen. Om dit proces iets eenvoudiger te laten verlopen, zorg je voor voldoende tijd om te acclimatiseren. Maak kennis met de buren en ga naar speeltuinen in de buurt. Zo krijgen ze alvast een idee wat ze te wachten staat en hebben ze iets om naar uit te kijken. 

5. Neem afscheid van de oude woning voor verhuizen met kinderen

Wanneer de grote dag dan echt is aangebroken, is het belangrijk om afscheid te nemen van het huis. Sta stil bij de verhuizing en leg nog een keer goed uit wat er nu precies gaat gebeuren. Wanneer jouw kind erg verward of overstuur is, kan het ook helpen om een afscheidsritueel te verzinnen. Ga bijvoorbeeld alle kamers bij langs en zeg ‘doei’ of houdt een afscheidsfeestje. Het hoeft uiteraard niet iets groots te zijn, maar het kan de overgang naar het nieuwe huis een stukje makkelijker maken. 

Huur een professioneel verhuisbedrijf in

Verhuizen met kinderen kan een uitdaging zijn. Helemaal als je de gehele verhuizing zelf wilt regelen. Om wat meer rust te creëren, huur je een professioneel verhuisbedrijf in. Deze zorgt ervoor dat al jouw spullen snel en efficiënt naar de nieuwe woning worden gebracht. Ook helpen de verhuizers indien gewenst bij het inpakken en uitpakken van je spullen. Scheelt jou weer wat tijd! 

Schakel Verhuisbedrijf Noord in voor verhuizingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Maar ook als je vanuit het noorden naar de andere kant van Nederland verhuist, helpen we je graag!

Hallo, hoe kunnen we je helpen?