Checklist verhuizing

Gefeliciteerd, je gaat verhuizen! Je kijkt nu al uit naar de dag wanneer je de sleutel van je nieuwe stulpje ontvangt en bent al druk aan het fantaseren over de inrichting. Maar tot die tijd moet je nog van alles regelen. Van het doorgeven van je verhuizing aan instanties tot het opzeggen van oude contracten: bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom helpen we je met deze handige checklist verhuizing! Zo ben je goed voorbereid op de verhuizing en vergeet je niks!

Deze checklist verhuizing is samengesteld door onze ervaren verhuizers. Zij weten precies waar je op moet letten voor, tijdens en na de verhuizing. Dus weet je niet goed waar je moet beginnen of ben je bang om iets te vergeten; Verhuisbedrijf Noord helpt!

Checklist voor de verhuizing: de voorbereiding

Je hebt een nieuwe woning gekocht of het contract getekend van een huurwoning. Voordat je je oude woning kunt verlaten, zijn er een hoop zaken die je moet regelen. En dan hebben we het niet alleen over het inpakken van je spullen. Dit is wat je moet regelen voor de verhuizing.

Je oude woning

 • De huur opzeggen of je woning verkopen
 • Contracten opzeggen of overzetten naar de nieuwe woning: o.a. gas, water en licht en tv, internet en telefonie.
 • Parkeervergunning opzeggen
 • Checken of je de woning op een bepaalde manier moet opleveren: bijvoorbeeld zonder vloer
 • Vragen of de nieuwe bewoners spullen willen overnemen
 • Begin op tijd met het inpakken en opruimen van spullen
 • Maak het huis klaar voor de nieuwe bewoners

Je nieuwe woning

 • Werkzaamheden in het nieuwe huis bepalen
 • Offertes opvragen voor werkzaamheden in het nieuwe huis
 • Verzekeringen bepalen, zoals inboedelverzekering
 • De verhuisdatum bepalen
 • Eventueel opslag van je inboedel regelen
 • Bepalen nieuwe tandarts, huisarts, kinderopvang of school in de nieuwe gemeente
 • Eventueel een verhuisbedrijf inhuren
 • Verhuisspullen regelen, zoals verhuisdozen, verhuislift en beschermmateriaal
 • Noteer afmetingen van het nieuwe huis
 • Maak alvast een indeling
Checklist verhuizing

Verhuizing doorgeven aan instanties

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om dit op tijd door te geven aan belangrijke instanties. Het is noodzakelijk om je nieuwe adres door te geven aan de gemeente, maar vergeet ook andere instanties zoals de energieleverancier, tandarts en school niet.

 • De gemeente, ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist
 • De Belastingdienst, maar alleen als je huurtoeslag krijgt, gaat trouwen of samenwonen of weggaat bij je partner
 • Energieleverancier
 • Waterleverancier
 • Verzekering
 • Notaris
 • Huisarts en tandarts
 • Abonnementen en lidmaatschappen, zoals krant, sportvereniging

Let op: wanneer je je verhuizing doorgeeft aan de gemeente, geeft deze dit automatisch door aan bepaalde belangrijke instanties, zoals Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), UWV, pensioenfonds, zorgverzekeraar, Belastingdienst en het ziekenhuis. Deze organisaties hoef je dus niet persoonlijk in te lichten.

Greet Schipper
Greet Schipper
2023-08-17
Aardige mensen, goede- en zorgvuldige verhuizers!
Theodoor de Jonge
Theodoor de Jonge
2023-07-17
Super goede ervaring vandaag met Herman en zijn collega. We zochten een flexibel verhuisbedrijf die zonder gedoe kon komen helpen met het verhuizen van m`n moeder. En dat deden ze, snel en netjes!
Isa Cigdem Hocuk
Isa Cigdem Hocuk
2023-06-01
Zeer professionele vriendelijke en meedenkende verhuisbedrijf. Van eigenaar tot de werknemers zijn erg behulpzaam en netjes. Je merkt echt dat het niet alleen om geld gaat maar dat je er een goed gevoel bij hebt en echt geholpen bent. Klanttevredenheid staat duidelijk voorop en tevreden waren wij zeker.
Judith Wendel
Judith Wendel
2023-05-20
Heel fijne verhuisjongens, rustig, bekwaam en met overzicht. Ze maakten er een goede verhuisdag van!
Jamelya Bolt
Jamelya Bolt
2023-05-06
Geweldige service. Medewerkers waren hartstikke vriendelijk en er werd zorgvuldig met mijn spullen omgegaan. Hele prettige samenwerking ervaren, een volgende keer zullen wij Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
Rick Boyer
Rick Boyer
2023-05-06
Top!!!
Hilde Meijer
Hilde Meijer
2023-04-18
Prima service, de medewerkers zijn vriendelijk, goed bereikbaar en er wordt goed gecommuniceerd. Er wordt zorgvuldig met de spullen omgegaan. Een volgende keer zullen we Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
adri spelt
adri spelt
2023-04-03
Niets dan lof voor de mannen die vandaag onze piano hebben gedemonteerd en afgevoerd, en onze houtkachel van de eerste verdieping naar de begane grond hebben verplaatst! Vakkundig en heel prettig in de samenwerking.
Aldert van Buuren
Aldert van Buuren
2023-03-30
Deze verhuizers hebben het begrepen: snel reageren op vragen, meedenken, en nog een mooie prijs ook! Groningse nuchterheid die ons erg goed geholpen heeft met het verhuizen van onze moeder naar een zorginstelling, haar partner vervolgens naar een aanleunwoning en dan ook nog de sleutel ophalen om de flat die achter bleef te “ontruimen”. En wat denk je? Ze leveren de sleutel ook nog in bij de makelaar die de verkoop regelt van de flat (ook aangeraden door de verhuizer trouwens). Wat ook goed is om te vermelden: alles is geregeld op afstand, want de verhuizingen vonden plaats in omgeving Delfzijl, maar wij wonen in Deventer, is toch meer dan 2 uur rijden … DUS: topkerels, wij raden hun 100% aan!

Checklist tijdens de verhuizing

Heb je het oude huis gereed gemaakt voor vertrek? En heb je de nieuwe woning voorbereid op de verhuizing? Dan kan het verhuizen echt beginnen! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus wanneer je de checklist verhuizing hebt gevolgd, moet het helemaal goed komen.

Om het verhuisproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er nog een aantal aandachtspunten tijdens de verhuizing.

 • Zorg dat alle dozen gelabeld zijn en klaar staan voor de verhuizers.
 • Zorg voor voldoende eten en drinken voor de verhuizers en familie/vrienden die helpen.
 • Regel een parkeerplek voor de verhuiswagen of verhuislift, zowel op de nieuwe als op de oude locatie.
 • Bescherm alle vloeren en muren door beschermmateriaal te gebruiken.
 • Loop de oude woning nog een laatste keer na, zodat je weet dat je niets bent vergeten.

Verhuisbedrijf Noord maakt verhuizen leuk!

Met deze checklist verhuizing wordt verhuizen iets minder stressvol. Ben je op zoek naar een professionele verhuisservice? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het in- en uitpakken van je spullen? De verhuizers van Verhuisbedrijf Noord zorgen voor een efficiënte, veilige en leuke ervaring! Benieuwd naar onze tarieven? We bieden in Friesland, Groningen en Drenthe de laagste prijs garantie. Je betaalt dus nooit te veel. Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Veel gestelde vragen over checklist verhuizing:

  Er zijn verschillende instanties aan wie je de verhuizing persoonlijk moet doorgeven, zoals de gemeente, internetprovider, school en huisarts. Enkele instanties krijgen ook automatisch bericht van je verhuizing wanneer je deze aangeeft bij de gemeente.

  Het is belangrijk dat je de verhuizing binnen vier weken of vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de nieuwe gemeente.

  Je kunt de verhuizing persoonlijk, schriftelijk of digitaal doorgeven aan de gemeente. Dit moet je binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doen, anders kun je een boete krijgen.

  We adviseren om ruim voor de verhuisdatum te beginnen met inpakken. Start ongeveer drie maanden van tevoren met het opruimen en inpakken van spullen die je niet vaak gebruikt.

  Hoeveel een verhuizing kost is afhankelijk van de taken die je uitbesteed aan een verhuisservice, de grootte van de inboedel en de afstand tussen de locaties. Benieuwd naar onze tarieven? Je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?