Checklist verhuizing

Gefeliciteerd, je gaat verhuizen! Je kijkt nu al uit naar de dag wanneer je de sleutel van je nieuwe stulpje ontvangt en bent al druk aan het fantaseren over de inrichting. Maar tot die tijd moet je nog van alles regelen. Van het doorgeven van je verhuizing aan instanties tot het opzeggen van oude contracten: bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom helpen we je met deze handige checklist verhuizing! Zo ben je goed voorbereid op de verhuizing en vergeet je niks!

Deze checklist verhuizing is samengesteld door onze ervaren verhuizers. Zij weten precies waar je op moet letten voor, tijdens en na de verhuizing. Dus weet je niet goed waar je moet beginnen of ben je bang om iets te vergeten; Verhuisbedrijf Noord helpt!

Checklist voor de verhuizing: de voorbereiding

Je hebt een nieuwe woning gekocht of het contract getekend van een huurwoning. Voordat je je oude woning kunt verlaten, zijn er een hoop zaken die je moet regelen. En dan hebben we het niet alleen over het inpakken van je spullen. Dit is wat je moet regelen voor de verhuizing.

Je oude woning

 • De huur opzeggen of je woning verkopen
 • Contracten opzeggen of overzetten naar de nieuwe woning: o.a. gas, water en licht en tv, internet en telefonie.
 • Parkeervergunning opzeggen
 • Checken of je de woning op een bepaalde manier moet opleveren: bijvoorbeeld zonder vloer
 • Vragen of de nieuwe bewoners spullen willen overnemen
 • Begin op tijd met het inpakken en opruimen van spullen
 • Maak het huis klaar voor de nieuwe bewoners

Je nieuwe woning

 • Werkzaamheden in het nieuwe huis bepalen
 • Offertes opvragen voor werkzaamheden in het nieuwe huis
 • Verzekeringen bepalen, zoals inboedelverzekering
 • De verhuisdatum bepalen
 • Eventueel opslag van je inboedel regelen
 • Bepalen nieuwe tandarts, huisarts, kinderopvang of school in de nieuwe gemeente
 • Eventueel een verhuisbedrijf inhuren
 • Verhuisspullen regelen, zoals verhuisdozen, verhuislift en beschermmateriaal
 • Noteer afmetingen van het nieuwe huis
 • Maak alvast een indeling
Checklist verhuizing

Verhuizing doorgeven aan instanties

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om dit op tijd door te geven aan belangrijke instanties. Het is noodzakelijk om je nieuwe adres door te geven aan de gemeente, maar vergeet ook andere instanties zoals de energieleverancier, tandarts en school niet.

 • De gemeente, ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist
 • De Belastingdienst, maar alleen als je huurtoeslag krijgt, gaat trouwen of samenwonen of weggaat bij je partner
 • Energieleverancier
 • Waterleverancier
 • Verzekering
 • Notaris
 • Huisarts en tandarts
 • Abonnementen en lidmaatschappen, zoals krant, sportvereniging

Let op: wanneer je je verhuizing doorgeeft aan de gemeente, geeft deze dit automatisch door aan bepaalde belangrijke instanties, zoals Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), UWV, pensioenfonds, zorgverzekeraar, Belastingdienst en het ziekenhuis. Deze organisaties hoef je dus niet persoonlijk in te lichten.

Karin Baas
Karin Baas
2023-12-09
We zijn een paar dagen geleden verhuisd en hebben daarbij verhuisbedrijf Noord ingehuurd. Direct en vriendelijk contact. Een goede offerte. En heel belangrijk meedenken, vriendelijkheid. Aardige en hardwerkende mannen. Onze complimenten en bedankt voor de vlotte verhuizing. Karin en Sharon
Sicco Steendam
Sicco Steendam
2023-11-28
secure en vlugge werkers. erg tevreden over het gedane werk
william van kleef
william van kleef
2023-11-26
Op 15 november heeft verhuisbedrijf Noord voor ons een verhuizing gerealiseerd in 1 woord fantastisch de 3 verhuizers hebben zeker vakkundig werk geleverd dank jullie !! Zou dit verhuisbedrijf zeker aanraden vriendelijke groet William van Kleef
Margaret Janzen
Margaret Janzen
2023-11-17
Graag wil ik een compliment geven aan de jongens van Verhuisbedrijf Noord. Vriendelijk, behulpzaam, hardwerkend en in een ontspannen sfeer is mijn verhuizing verlopen. Ook de de-en montage service is uitstekend. Ga zo door Toppers!!
Minyoung Yoo (Mina)
Minyoung Yoo (Mina)
2023-10-30
I really appreciate the prompt and friendly communication response. The long-distance move was carried out swiftly and with great ease. I had concerns about relocating over a significant distance, but Verhuisbedrijf Noord made the process problem-free. Not only does Verhuisbedrijf Noord offer excellent service, but their pricing is also highly competitive. I'd highly recommend it to someone who is planning to move. Thank you very much Herman and Joost 🙂
Marja Nieswaag
Marja Nieswaag
2023-09-16
Heel goed meedenkend personeel. Heel blij hoe alles is verlopen.
rietschoten40
rietschoten40
2023-09-15
Super verhuisbedrijf...van begin tot eind perfect geregeld zonder beschadigingen. Aanrader. En een mooie prijs...
Arthur
Arthur
2023-08-31
Vlot en keurige verhuizing! Bedankt voor de verhuizing. Een aanrader !
Arnout de Boer
Arnout de Boer
2023-08-30
Zeer snel en correct verhuisd door de heren van Verhuisbedrijf Noord. Ze zijn netjes met onze spullen omgegaan en waren ontzettend behulpzaam, en vriendelijk in de omgang bovendien. Ik zou iedereen dit bedrijf aanraden.
kelly sanderson
kelly sanderson
2023-08-29
Ik kan Huisdefrijf Noord van harte aanbevelen, professionele en behulpzame service van reservering tot nazorg. De verhuizing was perfect georganiseerd, stressvrij en geruststellend. Niets was teveel moeite en de persoonlijke, zorgzame service is ongeëvenaard. Hartelijk dank dat u al mijn zorgen van Huisbedrijf Noord heeft overgenomen. Heerlijk gewerkt gisteren 👍👍👍

Checklist tijdens de verhuizing

Heb je het oude huis gereed gemaakt voor vertrek? En heb je de nieuwe woning voorbereid op de verhuizing? Dan kan het verhuizen echt beginnen! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus wanneer je de checklist verhuizing hebt gevolgd, moet het helemaal goed komen.

Om het verhuisproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er nog een aantal aandachtspunten tijdens de verhuizing.

 • Zorg dat alle dozen gelabeld zijn en klaar staan voor de verhuizers.
 • Zorg voor voldoende eten en drinken voor de verhuizers en familie/vrienden die helpen.
 • Regel een parkeerplek voor de verhuiswagen of verhuislift, zowel op de nieuwe als op de oude locatie.
 • Bescherm alle vloeren en muren door beschermmateriaal te gebruiken.
 • Loop de oude woning nog een laatste keer na, zodat je weet dat je niets bent vergeten.

Verhuisbedrijf Noord maakt verhuizen leuk!

Met deze checklist verhuizing wordt verhuizen iets minder stressvol. Ben je op zoek naar een professionele verhuisservice? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het in- en uitpakken van je spullen? De verhuizers van Verhuisbedrijf Noord zorgen voor een efficiënte, veilige en leuke ervaring! Benieuwd naar onze tarieven? We bieden in Friesland, Groningen en Drenthe de laagste prijs garantie. Je betaalt dus nooit te veel. Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Veel gestelde vragen over checklist verhuizing:

  Er zijn verschillende instanties aan wie je de verhuizing persoonlijk moet doorgeven, zoals de gemeente, internetprovider, school en huisarts. Enkele instanties krijgen ook automatisch bericht van je verhuizing wanneer je deze aangeeft bij de gemeente.

  Het is belangrijk dat je de verhuizing binnen vier weken of vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de nieuwe gemeente.

  Je kunt de verhuizing persoonlijk, schriftelijk of digitaal doorgeven aan de gemeente. Dit moet je binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doen, anders kun je een boete krijgen.

  We adviseren om ruim voor de verhuisdatum te beginnen met inpakken. Start ongeveer drie maanden van tevoren met het opruimen en inpakken van spullen die je niet vaak gebruikt.

  Hoeveel een verhuizing kost is afhankelijk van de taken die je uitbesteed aan een verhuisservice, de grootte van de inboedel en de afstand tussen de locaties. Benieuwd naar onze tarieven? Je ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?