Verhuiskosten

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe huur- of koopwoning? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de verhuiskosten. Bij een verhuizing denk je direct aan de kosten van de verhuizers en een verhuiswagen, maar er komt nog veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan transportkosten en eventuele verhuismaterialen die je moet regelen.

Wil je goedkoop verhuizen? Hieronder zetten we alle verhuiskosten op een rij en geven we je tips om te besparen op de verhuizing. En wist je al dat Verhuisbedrijf Noord de laagste prijsgarantie biedt in Friesland, Groningen en Drenthe? Nooit te veel betalen dus!

Wat kost een verhuizing?

De kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je inboedel en de afstand tussen de verschillende locaties. Daarnaast spelen ook andere verhuiskosten, zoals de benodigde materialen en verhuisdiensten, een rol bij het bepalen van de kosten.

Transportkosten

Verhuis je naar de andere kant van het land? Of heb je je droomhuis gevonden binnen dezelfde stad? De prijs van een verhuizing wordt mede bepaald door de afstand tussen je oude en nieuwe woning. Je betaalt in de meeste gevallen een vaste prijs per kilometer. Houd ook rekening met de voorrijkosten. De kilometers worden dus al geteld wanneer de verhuiswagen vanaf zijn standplaats vertrekt. Daarom is het verstandig om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. Je betaalt dan namelijk vrijwel geen voorrijkosten.

Verhuisdiensten

Je kunt de volledige verhuizing uitbesteden, maar het is ook mogelijk om bepaalde taken zelf te doen. Een verhuizing zelf regelen is voordeliger dan het inhuren van een verhuisservice. Echter, het neemt ook meer tijd in beslag. Daarnaast biedt Verhuisbedrijf Noord de mogelijkheid om de verhuizing zelf samen te stellen. Wil je enkel transport laten uitbesteden? Of is een in- en uitpakservice handig?

Verhuismaterialen

Ook de verhuismaterialen hebben invloed op de verhuiskosten. Woon je bijvoorbeeld op een hogere etage? Dan is een verhuislift onmisbaar tijdens de verhuizing. Het huren van een verhuislift met begeleiding brengt echter wel meer kosten met zich mee. Bovendien kun je ook andere materialen huren, zoals verhuisdozen en verpakkingsmateriaal.

Extra kosten: tijdelijke opslag en in- en uitpakken

Kies je ervoor om dozen te laten inpakken? Of wil je meubels laten (de)monteren? Deze extra diensten kosten ook extra geld. Ook bieden verhuisservices vaak de mogelijkheid om je inboedel tijdelijk te laten opslaan. Dit is handig wanneer je tussen twee woningen in zit of je spullen niet in één keer wilt verhuizen.

Verhuiskosten

Tips voor een goedkope verhuizing

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten van een verhuizing. Wil je besparen op verhuiskosten? Gebruik de tips van onze verhuizers om de kosten laag te houden.

 • Vergelijk offertes van verschillende verhuisbedrijven. Bij ons ontvang je altijd de laagste prijs!
 • Pak je spullen zelf in.
 • Vraag of je verhuisdozen kunt lenen bij het verhuisbedrijf.
 • Verhuis kleine spullen alvast zelf naar de woning.
 • Zorg dat je verhuisdozen op de juiste manier labelt, zodat de verhuizers deze direct naar de juiste plek kunnen brengen.
 • Vraag vrienden en familie om hulp
 • Controleer of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding

Greet Schipper
Greet Schipper
2023-08-17
Aardige mensen, goede- en zorgvuldige verhuizers!
Theodoor de Jonge
Theodoor de Jonge
2023-07-17
Super goede ervaring vandaag met Herman en zijn collega. We zochten een flexibel verhuisbedrijf die zonder gedoe kon komen helpen met het verhuizen van m`n moeder. En dat deden ze, snel en netjes!
Isa Cigdem Hocuk
Isa Cigdem Hocuk
2023-06-01
Zeer professionele vriendelijke en meedenkende verhuisbedrijf. Van eigenaar tot de werknemers zijn erg behulpzaam en netjes. Je merkt echt dat het niet alleen om geld gaat maar dat je er een goed gevoel bij hebt en echt geholpen bent. Klanttevredenheid staat duidelijk voorop en tevreden waren wij zeker.
Judith Wendel
Judith Wendel
2023-05-20
Heel fijne verhuisjongens, rustig, bekwaam en met overzicht. Ze maakten er een goede verhuisdag van!
Jamelya Bolt
Jamelya Bolt
2023-05-06
Geweldige service. Medewerkers waren hartstikke vriendelijk en er werd zorgvuldig met mijn spullen omgegaan. Hele prettige samenwerking ervaren, een volgende keer zullen wij Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
Rick Boyer
Rick Boyer
2023-05-06
Top!!!
Hilde Meijer
Hilde Meijer
2023-04-18
Prima service, de medewerkers zijn vriendelijk, goed bereikbaar en er wordt goed gecommuniceerd. Er wordt zorgvuldig met de spullen omgegaan. Een volgende keer zullen we Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
adri spelt
adri spelt
2023-04-03
Niets dan lof voor de mannen die vandaag onze piano hebben gedemonteerd en afgevoerd, en onze houtkachel van de eerste verdieping naar de begane grond hebben verplaatst! Vakkundig en heel prettig in de samenwerking.
Aldert van Buuren
Aldert van Buuren
2023-03-30
Deze verhuizers hebben het begrepen: snel reageren op vragen, meedenken, en nog een mooie prijs ook! Groningse nuchterheid die ons erg goed geholpen heeft met het verhuizen van onze moeder naar een zorginstelling, haar partner vervolgens naar een aanleunwoning en dan ook nog de sleutel ophalen om de flat die achter bleef te “ontruimen”. En wat denk je? Ze leveren de sleutel ook nog in bij de makelaar die de verkoop regelt van de flat (ook aangeraden door de verhuizer trouwens). Wat ook goed is om te vermelden: alles is geregeld op afstand, want de verhuizingen vonden plaats in omgeving Delfzijl, maar wij wonen in Deventer, is toch meer dan 2 uur rijden … DUS: topkerels, wij raden hun 100% aan!

De laagste prijsgarantie bij Verhuisbedrijf Noord

Wil je goedkoop verhuizen? Maar zoek je wel een professioneel verhuisbedrijf? Wij werken met de beste verhuizers en zorgen ervoor dat jouw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. In Noord-Nederland bieden we zelfs de laagste prijsgarantie. Dit betekent dat je nergens anders een lagere prijs ontvangt. Bovendien zijn we een lokaal bedrijf en actief in heel de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Dit betekent dat je vrijwel geen voorrijkosten betaalt.

Binnen 24 uur een offerte op maat

Ben je benieuwd hoeveel de verhuizing naar jouw droomhuis precies gaat kosten? Of ga je binnenkort met je kantoor naar een nieuwe locatie verhuizen? Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende verhuisofferte op maat. Zo weet je precies met welke verhuiskosten je rekening moet houden! Neem bij vragen ook gerust contact met ons op.

Vraag hieronder in 2 minuten jouw vrijblijvende verhuisofferte aan!

  Stap 1/7

  Type verhuizing:

  0%

  Stap 2/7

  Ik verhuis van:

  Adres (straat, huisnummer, postcode & plaats):

  Huidige woning:

  16%

  Stap 3/7

  Ik verhuis naar:

  Adres (straat, huisnummer, postcode & plaats):

  Nieuwe woning:

  33%

  Stap 4/7

  Extra service kiezen:

  50%

  Stap 5/7

  Heb je al een verhuisdatum?

  Verhuisdatum:

  66%

  Stap 6/7

  Hoe kunnen we je bereiken?

  83%

  Stap 7/7

  Ruimte voor meer informatie:

  Tip: maak een lijst van alle spullen die je wilt verhuizen.

  100%

  Veel gestelde vragen over verhuiskosten:

  We kunnen niet precies zeggen hoeveel een gemiddelde verhuizing precies kost. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere de afstand, de grootte van de inboedel, het verhuisbedrijf en de verhuistaken die je zelf doet.

  Wanneer je jouw inboedel laat verhuizen door Verhuisbedrijf Noord zijn je spullen altijd verzekerd tegen eventuele schade tot een waarde van €50.000. Je hoeft dus geen extra verhuisverzekering af te sluiten.

  Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op verhuiskosten. Zo zou je de verhuizing bijvoorbeeld helemaal zelf kunnen regelen; dit kost je echter wel meer tijd en inspanning. Daarnaast kun je besparen door offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Verhuisbedrijf Noord biedt altijd de laagste prijs in Noord-Nederland.

  Als er tijdens de verhuizing spullen beschadigen of kwijtraken, kun je dit melden bij Verhuisbedrijf Noord. Je spullen worden vergoed tot een waarde van €50.000.

  Je kunt bij Verhuisbedrijf Noord terecht voor het uitbesteden van de volledige verhuizing. Daarnaast bieden we speciale verhuisdiensten, zoals het in- en uitpakken van spullen, maar kun je ook alleen het transport door ons laten regelen. Ook zijn we gespecialiseerd in ontruimingen en bieden we tijdelijke opslag.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?