Verhuiskosten

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe huur- of koopwoning? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de verhuiskosten. Bij een verhuizing denk je direct aan de kosten van de verhuizers en een verhuiswagen, maar er komt nog veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan transportkosten en eventuele verhuismaterialen die je moet regelen.

Wil je goedkoop verhuizen? Hieronder zetten we alle verhuiskosten op een rij en geven we je tips om te besparen op de verhuizing. En wist je al dat Verhuisbedrijf Noord de laagste prijsgarantie biedt in Friesland, Groningen en Drenthe? Nooit te veel betalen dus!

Wat kost een verhuizing?

De kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je inboedel en de afstand tussen de verschillende locaties. Daarnaast spelen ook andere verhuiskosten, zoals de benodigde materialen en verhuisdiensten, een rol bij het bepalen van de kosten.

Transportkosten

Verhuis je naar de andere kant van het land? Of heb je je droomhuis gevonden binnen dezelfde stad? De prijs van een verhuizing wordt mede bepaald door de afstand tussen je oude en nieuwe woning. Je betaalt in de meeste gevallen een vaste prijs per kilometer. Houd ook rekening met de voorrijkosten. De kilometers worden dus al geteld wanneer de verhuiswagen vanaf zijn standplaats vertrekt. Daarom is het verstandig om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. Je betaalt dan namelijk vrijwel geen voorrijkosten.

Verhuisdiensten

Je kunt de volledige verhuizing uitbesteden, maar het is ook mogelijk om bepaalde taken zelf te doen. Een verhuizing zelf regelen is voordeliger dan het inhuren van een verhuisservice. Echter, het neemt ook meer tijd in beslag. Daarnaast biedt Verhuisbedrijf Noord de mogelijkheid om de verhuizing zelf samen te stellen. Wil je enkel transport laten uitbesteden? Of is een in- en uitpakservice handig?

Verhuismaterialen

Ook de verhuismaterialen hebben invloed op de verhuiskosten. Woon je bijvoorbeeld op een hogere etage? Dan is een verhuislift onmisbaar tijdens de verhuizing. Het huren van een verhuislift met begeleiding brengt echter wel meer kosten met zich mee. Bovendien kun je ook andere materialen huren, zoals verhuisdozen en verpakkingsmateriaal.

Extra kosten: tijdelijke opslag en in- en uitpakken

Kies je ervoor om dozen te laten inpakken? Of wil je meubels laten (de)monteren? Deze extra diensten kosten ook extra geld. Ook bieden verhuisservices vaak de mogelijkheid om je inboedel tijdelijk te laten opslaan. Dit is handig wanneer je tussen twee woningen in zit of je spullen niet in één keer wilt verhuizen.

Verhuiskosten

Tips voor een goedkope verhuizing

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten van een verhuizing. Wil je besparen op verhuiskosten? Gebruik de tips van onze verhuizers om de kosten laag te houden.

 • Vergelijk offertes van verschillende verhuisbedrijven. Bij ons ontvang je altijd de laagste prijs!
 • Pak je spullen zelf in.
 • Vraag of je verhuisdozen kunt lenen bij het verhuisbedrijf.
 • Verhuis kleine spullen alvast zelf naar de woning.
 • Zorg dat je verhuisdozen op de juiste manier labelt, zodat de verhuizers deze direct naar de juiste plek kunnen brengen.
 • Vraag vrienden en familie om hulp
 • Controleer of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding

Karin Baas
Karin Baas
2023-12-09
We zijn een paar dagen geleden verhuisd en hebben daarbij verhuisbedrijf Noord ingehuurd. Direct en vriendelijk contact. Een goede offerte. En heel belangrijk meedenken, vriendelijkheid. Aardige en hardwerkende mannen. Onze complimenten en bedankt voor de vlotte verhuizing. Karin en Sharon
Sicco Steendam
Sicco Steendam
2023-11-28
secure en vlugge werkers. erg tevreden over het gedane werk
william van kleef
william van kleef
2023-11-26
Op 15 november heeft verhuisbedrijf Noord voor ons een verhuizing gerealiseerd in 1 woord fantastisch de 3 verhuizers hebben zeker vakkundig werk geleverd dank jullie !! Zou dit verhuisbedrijf zeker aanraden vriendelijke groet William van Kleef
Margaret Janzen
Margaret Janzen
2023-11-17
Graag wil ik een compliment geven aan de jongens van Verhuisbedrijf Noord. Vriendelijk, behulpzaam, hardwerkend en in een ontspannen sfeer is mijn verhuizing verlopen. Ook de de-en montage service is uitstekend. Ga zo door Toppers!!
Minyoung Yoo (Mina)
Minyoung Yoo (Mina)
2023-10-30
I really appreciate the prompt and friendly communication response. The long-distance move was carried out swiftly and with great ease. I had concerns about relocating over a significant distance, but Verhuisbedrijf Noord made the process problem-free. Not only does Verhuisbedrijf Noord offer excellent service, but their pricing is also highly competitive. I'd highly recommend it to someone who is planning to move. Thank you very much Herman and Joost 🙂
Marja Nieswaag
Marja Nieswaag
2023-09-16
Heel goed meedenkend personeel. Heel blij hoe alles is verlopen.
rietschoten40
rietschoten40
2023-09-15
Super verhuisbedrijf...van begin tot eind perfect geregeld zonder beschadigingen. Aanrader. En een mooie prijs...
Arthur
Arthur
2023-08-31
Vlot en keurige verhuizing! Bedankt voor de verhuizing. Een aanrader !
Arnout de Boer
Arnout de Boer
2023-08-30
Zeer snel en correct verhuisd door de heren van Verhuisbedrijf Noord. Ze zijn netjes met onze spullen omgegaan en waren ontzettend behulpzaam, en vriendelijk in de omgang bovendien. Ik zou iedereen dit bedrijf aanraden.
kelly sanderson
kelly sanderson
2023-08-29
Ik kan Huisdefrijf Noord van harte aanbevelen, professionele en behulpzame service van reservering tot nazorg. De verhuizing was perfect georganiseerd, stressvrij en geruststellend. Niets was teveel moeite en de persoonlijke, zorgzame service is ongeëvenaard. Hartelijk dank dat u al mijn zorgen van Huisbedrijf Noord heeft overgenomen. Heerlijk gewerkt gisteren 👍👍👍

De laagste prijsgarantie bij Verhuisbedrijf Noord

Wil je goedkoop verhuizen? Maar zoek je wel een professioneel verhuisbedrijf? Wij werken met de beste verhuizers en zorgen ervoor dat jouw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. In Noord-Nederland bieden we zelfs de laagste prijsgarantie. Dit betekent dat je nergens anders een lagere prijs ontvangt. Bovendien zijn we een lokaal bedrijf en actief in heel de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Dit betekent dat je vrijwel geen voorrijkosten betaalt.

Binnen 24 uur een offerte op maat

Ben je benieuwd hoeveel de verhuizing naar jouw droomhuis precies gaat kosten? Of ga je binnenkort met je kantoor naar een nieuwe locatie verhuizen? Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende verhuisofferte op maat. Zo weet je precies met welke verhuiskosten je rekening moet houden! Neem bij vragen ook gerust contact met ons op.

Vraag hieronder in 2 minuten jouw vrijblijvende verhuisofferte aan!

  Stap 1/7

  Type verhuizing:

  0%

  Stap 2/7

  Ik verhuis van:

  Postcode:

  Huisnummer:

  Huidige woning:

  16%

  Stap 3/7

  Ik verhuis naar:

  Postcode:

  Huisnummer:

  Nieuwe woning:

  33%

  Stap 4/7

  Extra service kiezen:

  50%

  Stap 5/7

  Heb je al een verhuisdatum?

  Verhuisdatum:

  66%

  Stap 6/7

  Hoe kunnen we je bereiken?

  83%

  Stap 7/7

  Ruimte voor meer informatie:

  Tip: maak een lijst van alle spullen die je wilt verhuizen.

  100%

  Veel gestelde vragen over verhuiskosten:

  We kunnen niet precies zeggen hoeveel een gemiddelde verhuizing precies kost. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere de afstand, de grootte van de inboedel, het verhuisbedrijf en de verhuistaken die je zelf doet.

  Wanneer je jouw inboedel laat verhuizen door Verhuisbedrijf Noord zijn je spullen altijd verzekerd tegen eventuele schade tot een waarde van €50.000. Je hoeft dus geen extra verhuisverzekering af te sluiten.

  Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op verhuiskosten. Zo zou je de verhuizing bijvoorbeeld helemaal zelf kunnen regelen; dit kost je echter wel meer tijd en inspanning. Daarnaast kun je besparen door offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Verhuisbedrijf Noord biedt altijd de laagste prijs in Noord-Nederland.

  Als er tijdens de verhuizing spullen beschadigen of kwijtraken, kun je dit melden bij Verhuisbedrijf Noord. Je spullen worden vergoed tot een waarde van €50.000.

  Je kunt bij Verhuisbedrijf Noord terecht voor het uitbesteden van de volledige verhuizing. Daarnaast bieden we speciale verhuisdiensten, zoals het in- en uitpakken van spullen, maar kun je ook alleen het transport door ons laten regelen. Ook zijn we gespecialiseerd in ontruimingen en bieden we tijdelijke opslag.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?