Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning of appartement? Een verhuizing kun je zelf doen, maar het inschakelen van een verhuisbedrijf kan jezelf een hoop tijd (en moeite) besparen. Wat kost een verhuisbedrijf? Met welke kosten moet je nu eigenlijk rekening houden? In dit artikel zetten we alle kosten van een verhuizing op een rij en geven we een gemiddelde schatting van de kosten van een verhuisbedrijf.
Wat kost een verhuisbedrijf?
Hoeveel het inschakelen van een verhuisbedrijf kost, is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt grotendeels bepaald door de arbeidskosten van de verhuizers, maar er spelen ook andere zaken mee. De volgende factoren zijn belangrijk bij het bepalen van de kosten van een verhuisservice.
- De grootte van de inboedel: dit bepaalt hoeveel verhuizers en materialen er nodig zijn.
- De afstand tussen de twee locaties.
- De verhuisdiensten die je kiest: alleen laden en lossen of ook extra diensten zoals het in- en uitpakken van spullen.
Hoe worden de kosten van een verhuizing bepaald?
Naast de inboedel, afstand en de verhuisdiensten zijn er ook andere zaken die een rol spelen bij het bepalen van de kosten van een verhuizing. We geven je hieronder een handig overzicht.
Arbeidskosten
Als je een verhuisbedrijf inschakelt, betaal je altijd een uurtarief voor de verhuizers. Vaak geldt er: hoe meer verhuizers er aanwezig zijn, hoe sneller de verhuizing verloopt. Zo kun je soms zelfs geld besparen door meerdere verhuizers in te schakelen.
Transport
De kosten van een verhuizing zijn voor een groot deel afhankelijk van het transport. Allereerst wordt er bepaald wat voor soort verhuiswagen er nodig is. Als je een grote inboedel hebt, wordt er een grote verhuiswagen ingezet. Je betaalt uiteraard ook een uurtarief voor de bestuurder, maar deze helpt vaak ook mee tijdens het verhuizen.
Voorrijkosten
Naast transportkosten betaal je ook voorrijkosten. Je betaalt dus een bedrag per gereden kilometer van de verhuiswagen. Dus zit er een grote afstand tussen het verhuisbedrijf en jouw woning? Dan betaal je ook meer geld aan voorrijkosten. Hierdoor kun je het beste voor een lokale verhuisservice kiezen.
Verhuismaterialen
In sommige gevallen zijn er specifieke materialen nodig tijdens een verhuizing. Woon je bijvoorbeeld op een hogere etage? Dan is een verhuislift in veel gevallen onmisbaar. Daarnaast kun je ook andere materialen huren, zoals verhuisdozen.
Houd rekening met bijkomende kosten van een verhuizing
Hierboven heb je kunnen lezen hoe de prijs van een verhuisservice wordt bepaald. Maar bij een verhuizing zijn er ook andere kosten waar je rekening mee moet houden. De volgende bijkomende kosten worden vaak over het hoofd gezien.
Parkeervergunning
Tijdens een verhuizing wordt de verhuiswagen direct voor de woning geplaatst om alle spullen eenvoudig in en uit te laden. In sommige gevallen is hier een parkeervergunning of -ontheffing voor nodig. Zorg ervoor dat je deze vergunning op tijd bij de gemeente aanvraagt, anders kun je namelijk een boete krijgen. Houd rekening met een prijs van tussen de 20 en 50 euro.
Opslag van je inboedel
Verblijf je tijdelijk in een tussenwoning? Of wil je jouw inboedel in meerdere keren verhuizen? Dan biedt inboedelopslag uitkomst. Vaak kun je jouw spullen opslaan bij een verhuisbedrijf. Zij zorgen er dan voor dat de inboedel op de gewenste dag naar de juiste plaats wordt gebracht.
Vraag in 2 minuten vrijblijvend een offerte aan
Wil je precies weten wat een verhuisbedrijf kost? Vraag een offerte aan en ontvang een duidelijk beeld van de kosten van een verhuizing. Je ontvangt altijd een verhuisofferte op maat zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wist je dat Verhuisbedrijf Noord de laagste prijsgarantie biedt in het Noorden? Je kunt dus altijd rekenen op scherpe prijzen!