• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Zakelijke verhuizing: checklist en tips!

Een zakelijke verhuizing werkt net even anders dan een particuliere verhuizing. Je wilt dat alle spullen zo snel mogelijk verhuisd worden, zodat je bedrijfspand niet te lang gesloten is en je medewerkers weer aan de slag kunnen. Om de verhuisdag zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, is een goede voorbereiding erg belangrijk.

Hieronder vind je een handige checklist zodat je alles van tevoren op orde kunt maken en niets vergeet tijdens jouw zakelijke verhuizing. Ook delen we tips over hoe je een bedrijfsverhuizing zo soepel mogelijk kan laten verlopen!

Checklist zakelijke verhuizing

Bij een zakelijke verhuizing moet je rekening houden met verschillende aspecten, zoals het opzeggen van contracten en het maken van een tijdsplanning. Hieronder vind je in het kort de zaken die je moet regelen.

Huidige huurcontract op tijd beëindigen

Benoem een verhuiscoördinator (een centraal aanspreekpunt)

Maak een verhuisdraaiboek

Regel een professioneel verhuisbedrijf

Inventariseer van tevoren wat wel en niet mee gaat verhuizen

Informeer medewerkers, partners en klanten over de verhuizing

Geef het nieuwe adres door aan instanties, klanten, partners, medewerkers etc.

Vraag of personeel mee wil helpen

Pak de spullen overzichtelijk in

Schoonmaken nieuwe locatie

Schoonmaken oude locatie

Tips voor een efficiënte zakelijke verhuizing

Een verhuizing kan een grote uitdaging zijn; dat weten wij als geen ander. Of je de verhuizing nu zelf gaat uitvoeren met behulp van het personeel of een verhuisbedrijf in gaat schakelen; deze tips zorgen ervoor dat de zakelijke verhuizing soepel verloopt.

1. Bereid je goed voor!

Het is belangrijk dat je je op de juiste manier voorbereid, zeker wanneer het om een grote verhuizing gaat. Er zijn wellicht een aantal spullen die je zelf naar het nieuwe bedrijfspand wilt brengen. Maak een lijstje met alle items die verhuisd moeten worden en categoriseer dit lijstje vervolgens. Zo kun je bijvoorbeeld een indeling maken, zoals: waardevolle spullen, grote spullen, breekbare spullen zoals borden en glazen.

Bepaal vervolgens hoe je deze spullen wilt inpakken, bijvoorbeeld in verhuisdozen. Je zou eventueel de verhuisdozen nummers kunnen geven, zodat je alles makkelijk weer terug kunt vinden. Vergeet ook niet om alle belangrijke documenten apart te leggen.

Checklist zakelijke verhuizing

2. Stel een verhuiscomité samen

Een zakelijke verhuizing brengt veel werk met zich mee. Soms is het niet helemaal duidelijk wie wat nu moet regelen en dit kan leiden tot vergeten taken. Om overzicht te creëren, kun je een verhuiscomité samenstellen. Dit comité bestaat uit diverse mensen die de verhuizing coördineren en taken toewijzen. Zo is er bijvoorbeeld een verhuiscoördinator die het centrale aanspreekpunt voor de hele verhuizing is. Laat een verhuisdraaiboek maken en maak een realistische planning. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

3. Wat heb je nodig?

Je weet waarschijnlijk wel wat je nodig hebt bij een ‘reguliere’ verhuizing, maar hoe zit het met een zakelijke verhuizing? Ten eerste is het handig om een aantal verhuisdozen te kopen. Kies voor sterke dozen, zodat je zeker weet dat alles erin blijft. Wist je dat je in veel gevallen ook verhuisdozen kan huren van een verhuisbedrijf? Deze lever je dan na de verhuizing gewoon weer in.

Voor grotere spullen zal je pallets nodig hebben. Deze maken het in- en uitladen een stuk makkelijker.

Professioneel verhuisbedrijf inhuren in voor een zakelijke verhuizing

Heb je een grote inboedel die je wilt verhuizen naar het nieuwe pand? Een kleine zakelijke verhuizing kun je heel goed zelf regelen. Maar wanneer het om een grote verhuizing gaat, is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren. Het inhuren van een erkende verhuisservice neemt een hoop stress weg, bespaart energie en tijd en de spullen zijn in handen van vakkundige mensen met veel ervaring.

Schakel wel een erkend huisbedrijf in dat het keurmerk ‘Erkende Verhuizers’ heeft. In dit geval is het verhuisbedrijf aangesloten bij het keurmerk en ben je verzekerd tot een bedrag van € 100.000,- mocht er iets misgaan. Verhuisbedrijf Noord beschikt over dit keurmerk en helpt je graag bij je zakelijke verhuizing! Neem nu contact op of vraag een offerte aan.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?