• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Wat regelen bij een verhuizing? Handig stappenplan

Ga je verhuizen? Dan zijn er een hele hoop zaken die je moet regelen. Van het wijzigen van je adres tot het afsluiten van nieuwe verzekeringen. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Want wat moet je nu allemaal precies regelen bij een verhuizing? En wanneer kun je dit het beste doen? Een stappenplan of checklist voor een verhuizing helpt je hierbij. En laten we deze nu net voor je hebben!

Denk je: help, ik ga verhuizen: wat moet ik regelen? Gebruik onderstaande checklist, speciaal opgesteld door onze verhuizers, en bespaar jezelf een hoop stress. 

Stap 1: Adreswijziging doorgeven

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen, kun je al een aantal zaken regelen. Een daarvan is het doorgeven van je adreswijziging aan de gemeente. Je kunt de adreswijziging vanaf 4 weken voor of tot maximaal 5 dagen na de verhuizing doorgeven. Doe je dit niet? Dan kun je een hoge boete krijgen.

Daarnaast is het belangrijk om andere instanties in te lichten. Denk hierbij aan je energieleverancier, mobiele telefoonprovider en verzekeringsmaatschappijen. Let op: je hoeft de adreswijziging niet door te geven aan de Belastingdienst. Dit gaat namelijk automatisch.

Ben je ondernemer? En staat je bedrijf ingeschreven op het adres van je huidige woning? Vergeet dit dan niet te wijzigingen bij de Kamer van Koophandel. 

Stap 2: De verhuizing regelen

Of je de sleutels van je nieuwe woning nu al hebt of nog een tijdje moet wachten: het is verstandig om je verhuizing goed te plannen. Aangezien verhuizen best wel stressvol kan zijn, raden we aan om vroegtijdig te starten met alles wat je moet regelen bij een verhuizing.

Tegenwoordig hebben verhuisbedrijven het erg druk. Heb je een bepaalde verhuisdatum in gedachten? Dan kun je deze maar beter zo vroeg mogelijk vastleggen. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om zelf te verhuizen, zonder verhuisbedrijf. Zo zou je bijvoorbeeld een aanhanger kunnen huren of een kleine verhuisbus.

Spullen inpakken

Naast het regelen van de verhuizing is het belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van je spullen. Tijdens een verhuizing kom je er vaak achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Kijk goed welke items je wilt meenemen naar het nieuwe huis, en welke je wellicht kunt achterlaten. 

Daarnaast is het een optie om voor een verhuisservice inclusief opslag te kiezen. Dit is handig voor als je graag in etappes wilt verhuizen of als je spullen voor de verhuizing in de weg staan in huis. Daarnaast is tijdelijke opslag ideaal wanneer je in een tussenwoning verblijft en geen ruimte hebt voor je gehele inboedel. 

wat regelen bij een verhuizing

Stap 3: Verzekeringen regelen bij een verhuizing

Bij stap 1 heb je (als het goed is) de verhuizing doorgegeven bij de verzekeringsmaatschappij. Echter, dit is niet het enige wat je moet doen. Het kan namelijk zo zijn dat je huidige verzekeringen niet bij de nieuwe woning passen. Ben je bijvoorbeeld van een dorp verhuisd naar een stad? Dan heb je wellicht een andere auto- of fietsverzekering nodig. Kijk daarnaast ook altijd even goed naar je inboedelverzekering. 

Stap 4: Klaar voor vertrek

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, ben je goed voorbereid op de verhuizing. Wanneer de verhuisdag steeds dichterbij komt, begin je met het oude huis klaar te maken voor vertrek. Alle spullen die je niet dagelijks gebruikt, zijn ingepakt. Haal daarnaast alle meubels alvast uit elkaar, zodat je dit niet op de dag zelf hoeft te doen.

En dan nog een aantal kleine zaken om te regelen bij een verhuizing. Zorg ervoor dat de vriezer, koelkast en andere apparatuur uit zijn gezet en schoon zijn gemaakt. Bereid ook je wasmachine en droger goed voor op de verhuizing. 

Was dit alles? Loop het hele huis nog een keer door en kijk of er niets is achtergebleven. Nog een kleine schoonmaakbeurt en je bent klaar voor vertrek! 

Gaat je zoon of dochter binnenkort op kamers? Bekijk hier de checklist voor een studentenverhuizing.

Hallo, hoe kunnen we je helpen?