Wil je de wasmachine verhuizen? Als het de eerste keer is dat je een wasmachine moet verhuizen, heb je vast veel vragen. Maar ook als de laatste verhuizing 10 jaar geleden is, kun je vast wel een geheugenopfrisser gebruiken. En die geven we je graag!
Een wasmachine verhuizen lijkt een hele klus. Het is namelijk een zwaar en best onhandig apparaat. En je moet bijna altijd wel een trap op of af. Maar na het lezen van ons handige stappenplan kom je erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.
Volg dit stappenplan:
- Zorg dat de wasmachine helemaal leeg is
- Zet de trommel vast met bouten
- Houd de wasmachine rechtop tijdens het tillen
- Wasmachine vervoeren
- Sluit de wasmachine opnieuw aan
1. Leeg het water uit de wasmachine
Allereerst is het belangrijk om te checken of de wasmachine helemaal leeg is. Natuurlijk moet je geen was in de trommel laten zitten tijdens het verhuizen, maar ook mag er geen water meer in zitten. In veel gevallen zit er nog water in de aanvoerslang.
Zorg er voor dat je de waterkraan dicht draait voordat je de aanvoerslang gaat afkoppelen. Het is slim om hier een emmer bij te houden. Vervolgens haal je de slang er aan de andere kant uit en leeg je deze helemaal in de emmer.
Controleer altijd of al het water uit de wasmachine is gelopen. Misschien zit er nog een klein beetje water in het filter? Zo voorkom je dat de wasmachine gaat lekken tijdens het verhuizen.
2. Zet de trommel vast met bouten
Om de wasautomaat te beschermen tijdens het vervoer naar je nieuwe woning, kun je deze vastzetten met transportbouten. Deze heb je altijd bij de aanschaf van de wasmachine gekregen. De transportbouten zorgen ervoor dat de trommel niet beweegt tijdens het transport en dus niet beschadigt.
Hoe je deze bouten aan moet brengen, verschilt per wasmachine. Bekijk altijd de handleiding van je trommel of kijk op het internet naar de gebruiksaanwijzing.
3. Houd de wasmachine rechtop tijdens het tillen
Wanneer je al het water uit de wasmachine hebt laten lopen en de trommel vast hebt gezet met bouten, is het tijd om het apparaat te vervoeren; het echte werk dus! Til een wasmachine nooit in je eentje. Dit is veel te zwaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Vraag een familielid of vriend/vriendin altijd om je te helpen.
Tijdens het tillen van de wasautomaat is het belangrijk dat de machine altijd rechtop staat. Dit is niet alleen het handigst, maar zo komt er ook geen druk op de leidingen te staan en zal de trommel niet beschadigen.
4. Wasmachine verhuizen
Dan is het nu tijd om de wasmachine te vervoeren. Ga je zelf verhuizen? Gebruik allereerst een steekkar om het apparaat naar een kar of verhuisbusje te brengen. Zet de wasmachine dan rechtop in het busje en zorg dat deze goed vast staat. Je wilt namelijk niet dat de wasmachine gaat verschuiven tijdens het rijden. Daarnaast kun je een verhuisdeken of bubbeltjesplastic om het apparaat heen wikkelen om de trommel nog beter te beschermen.
5. Sluit de wasmachine opnieuw aan
Wanneer jullie zijn aangekomen bij de nieuwe woning is het tijd om de wasmachine opnieuw aan te sluiten. Verwijder allereerst het beschermingsmateriaal en de transportbouten. Vergeet dit niet want anders kan de trommel kapot gaan. Vervolgens sluit je de afvoerslangen weer aan en plaats je de stekker in het stopcontact. Controleer altijd even of de wasautomaat recht staat en je bent klaar om te wassen!
Laat jouw wasmachine verhuizen door Verhuisbedrijf Noord
Een wasmachine verhuizen kan een hele klus zijn. Zeker als je een aantal verdiepingen naar beneden of boven moet. De verhuizers van Verhuisbedrijf Noord helpen je graag bij dit klusje. Met onze verhuiswagens, verhuislift en andere hulpmiddelen zorgen we ervoor dat je wasmachine veilig en snel wordt verhuisd. Benieuwd hoeveel dit transport gaat kosten? Vraag binnen 2 minuten een gratis offerte aan. Natuurlijk mag je ook altijd bellen!