• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuizen zonder stress: hoe pak je dit aan?

Ben je wel eens verhuisd? Dan weet je dat hier enorm veel dingen bij komen kijken. Het aangeven van jouw verhuizing bij instanties, het inpakken van al je spullen en het regelen van een goed verhuisbedrijf. Een verhuizing is niet niks en het kan daarom best een stressvolle ervaring zijn. Maar gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om het minder stressvol te maken. Hieronder delen wij onze tips voor verhuizen zonder stress!

1. Denk na over wat je meeneemt en wat je achterlaat

Om het verhuisproces iets gemakkelijker te maken, is het belangrijk om te bedenken wat je nu echt nodig hebt. Een verhuizing is een goed excuus om al jouw kleren, woonaccessoires en andere spullen eens goed uit te zoeken. Neem alleen spullen en meubels mee die echt noodzakelijk zijn.

Heb je alles goed uitgezocht? Pak je spullen vervolgens overzichtelijk in. Schrijf op de dozen wat er in zit. Zo houd je het georganiseerd en is alles makkelijk terug te vinden.

2. Geef jezelf genoeg tijd

Hoe lang je ook nog hebt voordat je gaat verhuizen, er is nooit genoeg tijd. Om het proces zo stressvrij mogelijk te maken, zorg je ervoor dat je genoeg tijd uittrekt om alles gedaan te krijgen. Begin bijvoorbeeld al een maand van tevoren met het inpakken van kleine dingetjes. Je hoeft dan natuurlijk nog niet alles in te pakken, maar het scheelt wel al een hoop.

Plan ook genoeg tijd in voor het regelen van een verhuiswagen of het kiezen van een verhuisbedrijf.  Doe dit het liefst niet last-minute, maar zorg ervoor dat dit een aantal weken voor de daadwerkelijke verhuizing is geregeld. Een goede tijdsplanning helpt bij verhuizen zonder stress.

Verhuizen zonder stress

3. Pak je dozen strategisch in

Is het tijd om dozen in te pakken? We krijgen vaak de vraag of er een optimale strategie voor verhuisdozen inpakken is. En die is er! Als je slim en efficiënt je spullen inpakt, zorgt dit voor een vlottere en minder stressvolle verhuizing. Hieronder een paar inpaktips van onze verhuizers:

  • Houd het overzichtelijk: pak je spullen kamer voor kamer in. Schrijf op iedere verhuisdoos in welke kamer de spullen moeten komen. Noteer ook welke spullen er precies in zitten. Zo blijft het overzichtelijk voor jou en de verhuizers.
  • Belangrijke spullen apart inpakken: sommige dingen wil je snel bij de hand hebben. Denk hierbij aan belangrijke spullen zoals je sleutels en paspoort. Maar ook bepaalde dingen heb je direct de eerste dag in het nieuwe huis nodig, zoals je toilettas. Pak dit apart in en zet ze in het nieuwe huis op een handige plek neer zodat je er direct bij kunt.
  • Gebruik het juiste verpakkingsmateriaal en de juiste maat doos: om ervoor te zorgen dat niks stuk gaat tijdens het verhuizen, is het belangrijk dat je het juiste verpakkingsmateriaal en vulmiddel gebruikt. Pak glazen en borden bijvoorbeeld in met handdoeken en stop kleding in vuilniszakken.

4. Om hulp vragen is heel normaal

Voor en tijdens een verhuizing moet je veel regelen. Het is dus ook helemaal niet gek als jij wel wat hulp kunt gebruiken. Vraag bijvoorbeeld een familielid of vriend om jou te helpen. Een paar extra handen kan de stress enorm verlichten.

5. Huur een professioneel verhuisbedrijf in

Het is mogelijk om zelf jouw spullen te verhuizen. Is er ruimte in jouw budget? Om de verhuizing zo stressvrij mogelijk te maken, draag je de belangrijkste taken over aan een professioneel verhuisbedrijf. Zij doen het zware werk op de verhuisdag, maar helpen je indien gewenst ook bij het in- en uitpakken van spullen. Dit scheelt jou een hoop tijd en gedoe. En het kost minder geld dan je misschien denkt

Voorkom verhuisstress en schakel Verhuisbedrijf Noord in

Wil je jouw verhuizing uitbesteden? Verhuisbedrijf Noord verhuist jouw inboedel voor de laagste prijs. Onze verhuizers zorgen ervoor dat jij volledig ontzorgd wordt. Je kunt dus wel degelijk verhuizen zonder stress. We zijn actief in heel Noord Nederland en je schakelt ons ook in voor spoedverhuizingen. Vraag gerust een gratis offerte aan en wij sturen je zo snel mogelijk een schatting van de kosten.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?