• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuizen of verbouwen: wat is de juiste keuze?

Verhuizen of verbouwen? Wanneer je huis niet meer helemaal voldoet aan je wensen, krijg je al snel te maken met dit dilemma. Of je creëert meer ruimte in je huidige woning, of je gaat op zoek naar een huis dat wel voldoet aan je wensen. Maar wat is voor jou de juiste keuze? Is het slimmer om je woning te verbouwen? Of is verhuizen aantrekkelijker?

In dit artikel ontdek je wat de beste keuze is in jouw situatie. We zetten alle voor- en nadelen van beide opties op een rij. En mocht er wel uitkomen dat verhuizen de beste keuze is; dan helpen wij je graag verder!

Wat zijn je woonwensen?

Voordat we je kunnen helpen bij het maken van een keuze tussen verhuizen of verbouwen, is het belangrijk om je woonwensen op een rij te zetten. Wat mis je op dit moment? Welke elementen zou je graag willen toevoegen aan je huidige woonruimte? En is dit überhaupt mogelijk? Dit zijn vragen die je jezelf moet afvragen.

Ben je tevreden met je huidige woning en omgeving? Een verhuizing betekent een nieuwe start, maar ook moet je je vertrouwde omgeving verlaten. Houd ook rekening met de tijdsduur van een verbouwing. Soms kan het zelfs betekenen dat je tijdelijk je woning moet verlaten; wil je dit en kan dit ook? Dit zijn een aantal afwegingen die je moet maken.

verhuizen of verbouwen

Voordelen verhuizen

Een verhuizing is een nieuw begin; een nieuwe locatie, nieuwe grootte van het huis en nieuwe faciliteiten. In sommige gevallen is verhuizen de beste optie, bijvoorbeeld wanneer een aanbouw aan je huidige woning niet mogelijk is. Dit zijn de voor- en nadelen van verhuizen.

VoordelenNadelen
Een nieuwe locatie; dichterbij de school van de kinderen of je familieWeg van je vertrouwde omgeving
Een groter woonoppervlak en/of tuinJe kunt te maken krijgen met dubbele maandlasten
Je kunt een woning kiezen met een indeling die voldoet aan je wensenJe moet veel regelen, zoals het inpakken van je spullen en het regelen van een verhuisbedrijf
In sommige gevallen kun je profiteren van een lagere hypotheekrenteIn sommige gevallen moet je in een nieuw huis alsnog verbouwen

Voordelen verbouwen

VoordelenNadelen
Je blijft wonen in je vertrouwde omgevingVaak moet je tijdelijk de woning verlaten
Je voegt meer ruimte aan je woning toe door middel van een uitbouwJe krijgt in sommige gevallen te maken met het aanvragen van vergunningen
Wanneer je je woning verbouwd, zorgt dit voor een waardestijgingHet hele huis verbouwen kost vaak veel tijd
Je hoeft niet al je spullen te verhuizenIn sommige gevallen moet je in een nieuw huis alsnog verbouwen
Wanneer je je woning gaat verduurzamen, kun je hier direct van profiteren.De verbouwing kan meer kosten dan de waardestijging van je woning.

Verhuizen of verbouwen: wat is de juiste keuze?

De keuze tussen verhuizen of verbouwen kan best lastig zijn. Zet allereerst je woonwensen op een rijtje en kijk of deze te realiseren zijn in je huidige huis. Is dit niet het geval? Dan kan een verhuizing de juiste keuze zijn. Voordat je een beslissing maakt, is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten. Vraag verschillende offertes op en kijk hoe je de verbouwing of verhuizing gaat financieren.

Verhuisbedrijf Noord helpt bij grote en kleine verhuizingen

Heb je een keuze gemaakt tussen verhuizen en verbouwen? Wil je binnenkort verhuizen naar een huis met meer ruimte in Friesland, Drenthe of Groningen? Verhuisbedrijf Noord is een professionele verhuisservice in Noord-Nederland. We helpen je graag met het verhuizen van je spullen. We bieden zelfs een handige in- en uitpakhulp en assisteren bij het (de)monteren van grote meubels. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag in slechts 2 minuten jouw vrijblijvende verhuisofferte aan of neem contact op bij vragen!

Hallo, hoe kunnen we je helpen?