• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuizen naar het buitenland: wat moet je regelen?

Ga je binnenkort verhuizen naar het buitenland? Of je nu naar een van onze buurlanden verhuist of naar de andere kant van de wereld gaat; je moet een hele hoop zaken regelen bij een internationale verhuizing. Er kan veel op je afkomen wanneer je gaat emigreren, daarom geven onze verhuizers je een aantal praktische tips.

Voorbereiding van verhuizen naar het buitenland

Een goede planning is essentieel wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland. Er is een hoop uit te zoeken wanneer er een internationale verhuizing op de planning staat.

Praktische zaken regelen

Een van de allereerste zaken die je moet regelen bij een verhuizing zijn alle benodigde reisdocumenten. Denk hierbij aan een visa, werkvergunning en andere Nederlandse documenten die mogelijk niet geldig zijn in het nieuwe land, zoals een huwelijksakte of een gezondheidsverklaring.

Daarnaast is het ook belangrijk om alle financiële zaken ruim van tevoren op orde te hebben. Open een bankrekening in het land van bestemming en houd ook rekening met het aanvragen van kinderbijslag, uitkeringen en/of AOW.

Vind een professioneel verhuisbedrijf

Verhuizen naar het buitenland is erg spannend. Er komt dan ook een stuk meer bij kijken dan wanneer je lokaal verhuist. Wanneer je je spullen verhuist, moet je rekening houden met invoerrechten en douaneformaliteiten. Hier kan een professioneel verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Noord je bij helpen.

Het is belangrijk dat je ruim van tevoren op zoek gaat naar een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen. Vergelijk offertes en kies voor het bedrijf dat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Tips voor het inpakken

Wanneer je voor een tijd naar het buitenland verhuist, wil je natuurlijk je persoonlijke spullen meenemen. Er zijn verschillende manieren waarop je je inboedel kunt vervoeren, zoals met een verhuiswagen, trein of een ander transportmiddel. Hoe je jouw spullen het beste kunt verhuizen is grotendeels afhankelijk van de bestemming.

Het is belangrijk dat je je spullen op de juiste manier inpakt. Zo voorkom je namelijk beschadigingen tijdens het transport. Gebruik de volgende tips voor het inpakken van je persoonlijke spullen.

Maak een selectie

Als je emigreert naar een ander land kun je niet altijd al je spullen meenemen. Maak daarom een selectie van wat wel en wat niet meegaat. Ga door je spullen heen en neem alle noodzakelijke items mee. De rest kun je opslaan, weggooien of doneren.

Verhuizen naar het buitenland: wat moet je regelen

Label dozen

Om het verhuizen voor jezelf en de verhuizers zo makkelijk mogelijk te maken, raden we aan om de dozen te labelen. Zet duidelijk op iedere doos wat er in zit en waar deze thuishoort. Dus schrijf bijvoorbeeld ‘accessoires, woonkamer’ of ‘pannen, keuken’ op de dozen.

Breekbare spullen beschermen

Aangezien je spullen een lange reis zullen moeten maken, is het belangrijk dat je breekbare items extra goed beschermt. Pak servies, vazen en andere breekbare spullen in met noppenfolie op inpakpapier. Grote items, zoals een televisie, kun je het beste in de originele doos verpakken.

Wil je er zeker van zijn dat je spullen niet beschadigen tijdens het transport? Dan kun je waardevolle items het beste apart verhuizen. Dus plaats ze niet in de grote verhuiswagen maar neem ze zelf mee naar de nieuwe locatie.

Lees hier 10 slimme inpaktips ->

Wat te doen met achtergebleven spullen?

Je hebt een selectie gemaakt van je spullen. Nu zul je waarschijnlijk een hoop items en meubelstukken niet meenemen naar je nieuwe huis. Maar waar moet je deze spullen laten? Je hebt een aantal opties:

 • Verkopen: probeer je spullen op Marktplaats of andere verkoopsites een tweede leven te geven.
 • Doneren: je kunt spullen doneren aan een goed doel of aan een kringloopwinkel.
 • Opslaan: ga je maar tijdelijk naar het buitenland? Dan kun je je spullen ook opslaan in een opslagruimte.
 • Aan familie of vrienden geven: vraag je familie of vrienden of zij items willen overnemen.

Internationaal verhuisbedrijf: de beste prijzen!

Ben je op zoek naar een professioneel internationaal verhuisbedrijf? Verhuisbedrijf Noord zorgt voor een soepele verhuizing naar het buitenland. We maken altijd een verhuisplan op maat en stellen een duidelijke planning op. Bovendien helpen we je indien gewenst bij het inpakken en (de)monteren van spullen en meubels.

Wij verhuizen onder andere naar de volgende landen:

 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Italië
 • Spanje

Meer weten over internationale verhuizingen? Of benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis offerte aan en ontvang een duidelijke prijsindicatie. Neem bij vragen ook gerust contact op!

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?