• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuizen met huisdieren: hoe pak je dat aan?

Een verhuizing kan erg stressvol zijn. Voor ons als mensen, maar ook voor huisdieren. Honden en katten raken vaak gewend aan een omgeving en daarom kan de overgang naar een nieuwe woning best lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg dingen die jij als baasje kunt doen om stress voor, tijdens en na de verhuizing bij dieren te voorkomen. Gebruik onze tips voor soepel en stressvrij verhuizen met huisdieren.

Voorbereiden op de verhuizing

Honden en katten hechten zich aan hun baasjes, maar ook aan hun omgeving. Wanneer je start met het inpakken van spullen of weghalen van meubels is het belangrijk dat je de mand, het etensbakje en andere spullen van je huisdier zo lang mogelijk laat staan. Zo kan jouw hond of kat nog genieten van zijn vertrouwde plekje en voorkom je dat je huisdier stress krijgt.

Wennen aan het nieuwe huis en de omgeving

Net zoals jij moet wennen aan je nieuwe huis, moeten huisdieren dit ook. Je kunt ervoor kiezen om het dier pas kennis te laten maken met zijn nieuwe omgeving na de verhuizing. Maar dit kan ook heel goed ervoor. Zo kan jouw kat of hond alvast een beetje wennen aan de nieuwe omgeving. Neem je huisdier bijvoorbeeld een keertje mee wanneer jij iets naar het nieuwe huis moet brengen of als je gaat klussen. Neem dan ook gelijk de vertrouwde spullen mee, zodat het dier zich meer op gemak voelt.

Als je een hond hebt, kun je deze ook direct in de nieuwe omgeving uitlaten. Zo zorg je ervoor dat niet alles nieuw is wanneer jullie gaan verhuizen.

Verhuizen met huisdieren

Tips voor verhuizen met huisdieren

Een verhuisdag kan erg stressvol zijn. Je wilt natuurlijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt, en dit is ook zeker mogelijk. Gebruik onderstaande tips voor verhuizen met huisdieren.

  • Dieren merken het wanneer jij stress hebt. Probeer jouw hond of kat dan ook niet te veel laten merken van eventuele stress.
  • Regel een eigen plekje voor de huisdieren tijdens de verhuisdag. Zet hier de bench, mand en andere spullen neer. Door een huisdier in een aparte kamer te plaatsen, krijgt deze niet veel mee van de hectiek van het verhuizen.
  • Het is ook een mogelijkheid om een oppas voor de hond of kat te regelen tijdens de verhuizing. Zo weet je zeker dat het dier geen stress ervaart van het verhuizen.

Wanneer je bent verhuisd, moeten huisdieren wennen aan de nieuwe omgeving. Alles is anders, maar jij als baasje bent er natuurlijk nog wel. Het helpt daarom om in de eerste dagen zoveel mogelijk thuis te zijn bij je huisdier.

Heb je een kat? Dan kun je deze het beste ongeveer 6 weken binnen houden. Zo kan het dier wennen aan de geuren van de woning en vindt hij de weg straks weer naar huis.

Adreswijziging doorgeven

Is jouw hond of kat gechipt? Dan moet je de adreswijziging doorgeven. Aangezien je heel veel moet regelen, wordt dit nog wel eens vergeten. Ook moet je je huisdier in je oude gemeente afmelden en in de nieuwe gemeente aanmelden.

Hulp bij de verhuizing nodig?

Met bovenstaande tips komt verhuizen met huisdieren helemaal goed. Kun je nog wel wat extra hulp gebruiken bij de verhuizing? Misschien omdat je zelf ook stress krijgt van alle grote veranderingen? Het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf in het Noorden scheelt jou een hoop tijd en energie. Je kunt zelfs het in- en uitpakken van spullen laten uitbesteden. De verhuizers van Verhuisbedrijf Noord komen je graag helpen bij het verhuizen. En we bieden ook nog eens de laagste prijs garantie! Neem contact op of vraag een gratis offerte aan.

    Bronnen:

    https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5293606/tips-om-het-verhuizen-voor-je-hond-kat-makkelijker-te-maken

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?