• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Wanneer verhuizen met een verhuislift?

Bij Verhuisbedrijf Noord is het mogelijk om een verhuislift te huren. We krijgen hierdoor regelmatig vragen over onze verhuislift en hoe deze precies werkt. Bijvoorbeeld: wanneer moet ik verhuizen met een verhuislift? En is een verhuislift hetzelfde als een ladderlift? In dit artikel geven we antwoord op de veel gestelde vragen over het huren van een verhuislift. 

Onze verhuisexperts beantwoorden de volgende vragen:

  • Wat is een verhuislift?
  • Wanneer kan ik het beste verhuizen met een verhuislift?
  • Hoe hoog kan een verhuislift komen?
  • Heb ik een vergunning nodig voor een verhuislift?
  • Wat kost verhuizen met een verhuislift?
  • Kan ik een verhuislift van verhuisbedrijf Noord huren?

Wat is een verhuislift? 

Een verhuislift bestaat uit een lange ladder met lift waarop je eenvoudig en snel objecten van en naar beneden kunt tillen. Een verhuislift wordt ook wel een ladderlift of een meubellift genoemd. Dus wanneer wij deze termen door elkaar gebruiken, bedoelen we dezelfde soort lift. 

Een verhuislift maakt het makkelijker om grote meubels en zware apparaten, zoals een wasmachine en vaatwasser, naar boven of naar beneden te tillen. Want vaak is het lastig en soms zelf gevaarlijk om deze meubels van de trap te krijgen, vooral als je op een hogere verdieping woont. Daarnaast voorkom je dat meubelstukken beschadigen tijdens het dragen of tillen.

Wanneer kan ik het beste verhuizen met een verhuislift?

Er zijn verschillende situaties waarin verhuizen met een verhuislift uitkomst biedt. Niet alleen wanneer je in een hoog gebouw zonder lift woont, is een ladderlift handig, ook als je zware items liever niet van de trap wilt verhuizen. 

In deze situaties kun je het beste verhuizen met een ladderlift:

  • Verhuizen naar een hogere etage: vanaf de eerste etage is het al verstandig om een verhuislift te regelen.
  • Zware spullen verhuizen: het verhuizen van zware meubelen is makkelijker, sneller en veiliger via een verhuislift. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van een wasmachine of een piano. 
  • Spoedverhuizing: wanneer je snel wilt verhuizen van of naar de eerste etage, is een verhuislift handig. Met deze lift kun je spullen en meubels namelijk veel sneller naar beneden halen.
GERELATEERD:  Goedkoop verhuizen: tips om te besparen op verhuiskosten

Hoe hoog kan een verhuislift komen?

Vraag je je af hoe hoog een verhuislift kan komen? Dit hangt voornamelijk af van het type ladderlift. Er zijn namelijk verschillende soorten liften. Verhuisbedrijf Noord beschikt over liften die tot ongeveer de 5e verdieping kunnen komen. Woon je op een hogere verdieping en heb je echt een lift nodig voor jouw verhuizing? Neem dan gerust even contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

verhuizen met een verhuislift

Heb ik een vergunning nodig voor een verhuislift?

Voor het huren van een verhuislift is over het algemeen geen vergunning nodig. Er zijn echter uitzonderingen. Je kunt namelijk een vergunning nodig hebben wanneer je de lift op een eenrichtingsweg of een smalle weg wilt plaatsen. Dit komt doordat je de weg dan blokkeert en de hulpdiensten hiervan op de hoogte moeten zijn. Als je wel een vergunning nodig hebt, kun je deze aanvragen bij de gemeente.

Wat kost verhuizen met een verhuislift?

Hoeveel verhuizen met een verhuislift kost, hangt af van van hoe lang je de ladder nodig hebt en of je de gehele verhuizing uitbesteedt. Wanneer je de lift ‘los’ huurt, betaal je enkel kosten voor het huren van de ladderlift. Als je ook andere diensten bij ons afneemt, zoals transport of opslag inboedel, krijg je een all-in prijs. 

Kan ik een verhuislift van Verhuisbedrijf Noord huren?

Heb je een verhuislift nodig omdat je op een hogere etage woont of gaat wonen? Verhuisbedrijf Noord beschikt over alle benodigde hulpmiddelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, dus ook over een verhuislift. Wanneer je ons inschakelt voor jouw particuliere of zakelijke verhuizing, komen we op de gewenste datum op locatie met de ladderlift.

Wil je liever een verhuislift huren zonder een verhuisbedrijf in te huren? Dit is ook mogelijk. Bij ons huur je dan een lift met professionele begeleiding zodat je verzekerd bent van een veilige en snelle verhuizing. Meer weten? Bekijk deze pagina of bel ons op 06 – 11 64 65 06.

Hallo, hoe kunnen we je helpen?