• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Verhuisdozen inpakken: hoe pak je dit het beste aan?

Heb je onlangs een woning gekocht? Gefeliciteerd! Je kunt waarschijnlijk niet wachten totdat je kunt verhuizen. Maar voordat je de sleutel krijgt, valt er nog heel veel te regelen. Wil je weten hoe je het inpakken voor een verhuizing het beste aan kunt pakken? Of vraag je je af hoe lang van tevoren je moet beginnen met verhuisdozen inpakken? In dit artikel bespreken we de voorbereiding van een verhuizing (want dat is essentieel) en hoe je het inpakken zo overzichtelijk mogelijk kunt houden. Lees snel verder!

Hoe begin je met inpakken voor verhuizen?

Oké, je hebt waarschijnlijk heel veel spullen die je mee wilt nemen naar het nieuwe huis. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij adviseren onze klanten altijd om een inpakplan te maken. Maak een lijst van alle kamers en spullen die je moet inpakken en wanneer je dit het beste kunt doen.

Begin met de spullen die je niet of het minst nodig hebt en eindig met de spullen voor alledaags gebruik. Dus start bijvoorbeeld met boeken, decoraties, seizoensgebonden kleding etc.

Bekijk hier 10 slimme inpaktips voor inpakken voor een verhuizing.

Hoe lang van tevoren verhuisdozen inpakken?

Maar wat is nu de ideale tijd om te beginnen met verhuisdozen inpakken? Over het algemeen is het het beste om zo vroeg mogelijk te beginnen. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt om alles georganiseerd te regelen. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor wanneer je kunt beginnen met verhuisdozen inpakken:

  • 4 tot 8 weken voor de verhuizing

Begin met het inpakken van spullen die je nooit of minder vaak gebruikt. Begin met boeken en decoraties en ga verder met kleding die je niet draagt en speelgoed. Start ook met het uitzoeken van spullen in kasten.

  • 2 tot 4 weken voor de verhuizing

Ga door met het inpakken van de spullen waar je een aantal weken zonder kunt. Dus denk hierbij aan keukengerei, schoenen en kleding.

  • 1 tot 2 weken voor de verhuizing

Rond het inpakken van de meeste spullen af en zorg ervoor dat de dozen goed zijn gelabeld met de inhoud en de kamer waarin ze moeten worden geplaatst.

  • Kort voor de verhuizing

Bewaar belangrijke documenten en spullen die je de dag van de verhuizing nog nodig hebt in een aparte doos. Zo kun je deze spullen gemakkelijk vinden tijdens de verhuizing.

Verhuisdozen inpakken hoe

Hoe kan ik efficiënt inpakken?

Je wilt je spullen natuurlijk zo efficiënt mogelijk inpakken. Maar hoe doe je dit? Van tevoren is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van welke spullen je mee wilt nemen. Het is raadzaam een lijst op te stellen en hier alle spullen op te vernoemen. Vervolgens kijk je welke spullen je bij elkaar in een verhuisdoos kunt stoppen. Zo wil je bijvoorbeeld de kwetsbare items bij elkaar in een doos hebben.

Het is handig om breekbare spullen met kleding te combineren. Zo weet je zeker dat alle spullen in takt blijven. Vervolgens is het verstandig om sterke verhuisdozen aan te schaffen, zodat je ruimschoots voor de verhuizing kunt beginnen met inpakken. Wil je een verhuisbedrijf inhuren? Deze kan jou in veel gevallen ook voorzien van verhuisdozen.

Onmisbare hulpmiddelen tijdens verhuisdozen inpakken

Bij het verhuisdozen inpakken zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Allereerst zijn sterke verhuisdozen natuurlijk handig. Maar er zijn nog een aantal zaken waar je niet omheen kunt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een verhuiswagen te regelen. Het is mogelijk om een verhuiswagen met of zonder chauffeur te huren. Het voordeel van een wagen met chauffeur is dat hij/zij jou kan helpen bij het efficiënt indelen van de verhuisdozen in de wagen.

Maar een verhuiswagen is niet het enige wat je nodig hebt. Ook inpakmaterialen, zoals inpakpapier en noppenfolie, zijn nodig voor het beschermen van kwetsbare spullen. Daarnaast kan ook een verhuislift handig zijn als je van of naar een hogere verdieping gaat verhuizen.

Maak het jezelf nog makkelijker: schakel een verhuisbedrijf in!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de verhuisdozen in- en uitpakken? Een verhuisbedrijf helpt je hier graag bij! Het voordeel van een verhuisbedrijf inhuren is dat ze veel zaken voor jou uit handen nemen. Zo heeft een verhuisbedrijf bijvoorbeeld de expertise en middelen om een verhuizing in goede banen te leiden. Het is mogelijk om de verhuizing in zijn geheel uit te besteden of ook nog bepaalde dingen zelf te doen.

Zoek je een professioneel én goedkoop verhuisbedrijf in het Noorden van Nederland? Vele handen maken licht werk! Verhuisbedrijf Noord verhuist jouw inboedel snel en efficiënt naar jouw nieuwe woning. En bovendien helpen we indien gewenst ook bij het uitpakken van spullen.

Meer informatie nodig of hulp inschakelen? Neem contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?