• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Top 5 veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Bij iedere verhuizing zijn er uitdagingen. Je moet van alles regelen: het overzetten van de contracten, het inschakelen van een verhuisbedrijf, verhuisdozen inpakken en nog veel meer.. Voorkom onnodige stress en problemen door de top 5 veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing te vermijden. Wij geven je hieronder een overzicht van een aantal verhuisfouten, zodat jij ze niet hoeft te maken. Leer van onze experts en ga een efficiënte verhuizing tegemoet!

1. Te laat beginnen met inpakken

Je wilt natuurlijk niet op de verhuisdag zelf nog dozen moeten inpakken. Toch komt dit nog vaak voor. Dit zorgt ervoor dat je de verhuizing niet goed kunt beginnen en er toch veel spanning is. Om de stress te beperken, adviseren we om een paar weken voor de verhuizing te beginnen met het inpakken van je spullen.

Natuurlijk kun je dan nog niet alles in verhuisdozen stoppen, maar begin eerst met de spullen die je bijna niet gebruikt. Deze spullen mis je toch niet. Begin een paar dagen voor de daadwerkelijke verhuisdag pas met het inpakken van belangrijke bezittingen.

Wat ook belangrijk is, is het goed inpakken van je spullen. Je wilt niet dat je spullen tijdens het verhuizen beschadigd raken. Maar toch komen inpakfouten het vaakst voor bij de verhuizing. Het is van belang dat je de dozen niet te zwaar maakt. Ook is het handig om dozen in een standaardmaat te gebruiken, zo kunnen de dozen makkelijk opgestapeld worden.

Vind hier 10 slimme inpaktips. 

2. Te veel spullen houden

Een verhuizing is een goed moment om je spullen uit te zoeken. Tijdens het inpakken kom je waarschijnlijk veel dingen tegen die je eigenlijk niet nodig hebt of al heel lang niet hebt gebruikt. Dus kijk kritisch naar je eigen bezittingen en verkoop of doneer eventueel spullen. Het niet opruimen van ongebruikte items kan leiden tot extra tijd en moeite bij het inpakken, transporten en uitpakken. Dus je doet er jezelf ook nog eens plezier mee!

Fouten tijdens een verhuizing

3. Verkeerd inschatten hoeveelheid werk

Verhuizingen worden vaak onderschat of overschat. Goed inschatten van de hoeveelheid spullen die je hebt, is misschien wel het moeilijkste van de hele verhuizing. Overschat je de hoeveelheid van je inboedel, dan kan het zijn dat je een te grote verhuiswagen hebt besteld. Dit is natuurlijk zonde van je geld. Als je de hoeveelheid spullen onderschat, dan is er juist te weinig ruimte in de verhuiswagen. Het verhuisbedrijf, als je die hebt ingeschakeld, heeft hier natuurlijk geen rekening mee gehouden en dit kan voor problemen zorgen.

4. Niet genoeg hulp inschakelen

In je eentje verhuizen is vrijwel onmogelijk. Het is daarom erg belangrijk dat je genoeg hulp inschakelt. Vraag vrienden en familie of ze je willen helpen op de verhuisdag. Maar zorg er niet voor dat je te veel mensen inschakelt. Je gaat elkaar dan alleen maar in de weg lopen. Let er ook op aan wie je hulp vraagt, verhuizen is namelijk erg zwaar en kost veel werk.

Een van de veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing is het niet inschakelen van professionele hulp. Je denkt misschien dat je je inboedel zelf wel van A naar B kunt brengen, maar dit kan soms nog wel eens wat voeten in de aarde hebben. Professionele verhuizers helpen bij het efficiënt en veilig verpakken en transporteren van je bezittingen, waardoor de kans op schade wordt verminderd. En het scheelt je ook een hoop tijd, moeite en stress!

5. Adreswijziging doorgeven

Je bent waarschijnlijk druk bezig met het inpakken van verhuisdozen en het optrommelen van vrienden en familie voor de verhuizing. Tijdens een verhuizing zijn er heel veel dingen om aan te denken. En hierdoor kunnen er soms belangrijke zaken vergeten worden, zoals het doorgeven van adreswijzigingen aan relevante partijen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de verhuizing door te geven bij de gemeente, Belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen.

Maar ook andere zaken, zoals het opzeggen of overschakelen van gas, water en energie, en het regelen van transport voor huisdieren kunnen nog wel eens vergeten worden.

Lees hier hoe je je verhuizing moet doorgeven aan instanties. 

We hopen dat je iets hebt gehad aan deze top 5 veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing!

Meer informatie nodig of hulp inschakelen? Neem contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?