• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

6 essentiële tips voor een internationale verhuizing

Een internationale verhuizing is een leuke en spannende ervaring. Wanneer je naar een ander land gaat verhuizen, betekent dit dat er meer komt kijken bij de voorbereiding en uitvoering van de verhuizing dan bij een lokale verhuizing. Het plannen van een internationale verhuizing kan best complex zijn. Er zijn namelijk een hoop aspecten om rekening mee te houden, zoals het regelen van de juiste documenten, verzekeringen en transport. In dit artikel delen we een aantal essentiële tips voor een succesvolle internationale verhuizing (zonder al te veel stress).

1. Begin vroeg met plannen

Bij een lokale verhuizing is een goede voorbereiding al erg belangrijk, maar een internationale verhuizing vergt vaak nog meer tijd en voorbereiding. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het maken van een verhuisplan en het plannen van je verhuizing. Zo heb je genoeg tijd om alles te regelen, zoals het vinden van een betrouwbare verhuisservice, het regelen van de benodigde documenten en het organiseren van het transport.

2. Regel de juiste visa- en douanezaken

Het is natuurlijk afhankelijk van waar je naar toe verhuist, maar zorg dat je altijd van tevoren op de hoogte bent van de visa- en douaneregels van het nieuwe land. Als je naar België of Frankrijk verhuist, zijn er niet heel veel zaken die je hoeft te regelen. Maar als je naar een niet EU-land reist, heb je in veel gevallen een visa nodig. Houd ook rekening met het aanvragen van een werk- of studievisum en het regelen van een juiste douane-afhandeling voor je bezittingen.

3. Let op invoerrechten

Wanneer er sprake is van een internationale verhuizing, betekent dit dus ook dat jij je complete inboedel mee moet nemen over de grens. Hier zijn een aantal regels voor wat betreft de invoerrechten. Op de website van de Belastingdienst kan je hier alles over lezen. Maar het komt erop neer dat de mogelijkheid bestaat dat je aangifte moet doen voor de invoer van je complete inboedel bij de douane. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld? Zij kunnen je vaak meer vertellen over de invoerrechten en welke papieren je in zo’n geval moet invullen.

Internationale verhuizing

4. Verhuur je oude woning

Weet je nog niet zeker of jullie nieuwe avontuur in het buitenland een succes gaat worden? Dan is het verstandig om te zorgen voor een back-up, zodat je altijd weer terug kan naar je oude woning mocht dit nodig zijn. Veel stellen kiezen ervoor om hun woning in Nederland te verkopen, voordat ze gaan emigreren. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je woning te verhuren. Verdiep je van tevoren wel goed in de regelgeving wat betreft het verhuren van je huis. Ook is het verstandig om met de huurders afspraken op papier te zetten voor het geval jullie toch terugkeren naar Nederland en jullie je oude stekkie weer willen betrekken. Het zou namelijk niet heel netjes zijn om van de huurders te vragen om binnen een paar dagen alle spullen te pakken en te vertrekken.

5. Minimaliseer je bezittingen

Wanneer er een verhuizing op de planning staat, is dit een goed moment om je spullen te organiseren en minimaliseren. Al je bezittingen over de grens meenemen kan een grote klus zijn en is ook niet altijd nodig. Kijk wat je echt nodig hebt en verkoop, doneer of gooi onnodige spullen weg. Zorg er daarnaast voor dat je je bezittingen goed organiseert en labelt, zodat deze makkelijk kunnen worden in- en uitgepakt.

6. Schakel hulp in

Elke verhuizing brengt uitdagingen met zich mee; zeker als je gaat emigreren. Naast alle spullen uitzoeken en inpakken, moet je ook nog het nodige papierwerk regelen. Je moet bijvoorbeeld op tijd aangeven bij de gemeente dat je gaat emigreren, alle tickets of het vervoer regelen voor de reis naar het buitenland, nieuwe bankrekeningen openen en tussendoor moet je wellicht ook nog aan het werk.

Voel je daarom ook echt niet bezwaard om hulp in te schakelen van specialisten en vrienden en familie. Een verhuisbedrijf pakt alle spullen voor je in en zorgt dat het naar jullie nieuwe stulpje in het buitenland wordt gebracht. Familie en vrienden kunnen je verder assisteren met alle andere werkzaamheden en zich bekommeren om de kinderen of de huisdieren wanneer je dit graag wilt.

Verhuisbedrijf Noord: jouw partner bij internationale verhuizingen

Het kiezen van een betrouwbare en erkende verhuisservice is essentieel voor een succesvolle internationale verhuizing. Doe onderzoek naar verschillende bedrijven, lees beoordelingen en vraag om aanbevelingen bij vrienden en familie. Zoek je een verhuisbedrijf met ervaring met internationale verhuizingen? Dan ben je bij Verhuisbedrijf Noord aan het juiste adres. Wij zijn bekend met de douaneregels van diverse landen en bieden een goede verzekering om je bezittingen te beschermen tijdens de verhuizing.

Meer weten over ons? Of heb je vragen over internationaal verhuizen? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis offerte aan!

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?