Tips voor een internationale verhuizing

Op een gegeven moment kunnen jij en je partner toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Wellicht willen jullie graag een wereldreis maken, een eigen bedrijf starten of dromen jullie van een compleet nieuw leven in het buitenland. In het laatste geval is er dus sprake van emigratie of een tijdelijk vertrek om eerst te ‘proeven’ of het nieuwe leven in een ander land wel echt iets voor jullie is. Houd er in ieder geval rekening mee dat je bij een internationale verhuizing rekening moet houden met een aantal belangrijke dingen.

Let op invoerrechten 

Wanneer er sprake is van een internationale verhuizing, betekent dit dus ook dat jij je complete inboedel mee moet nemen over de grens. Hier zijn een aantal regels voor wat betreft de invoerrechten. Op de website van de Belastingdienst kan je hier alles over lezen. Maar het komt er op neer dat de mogelijkheid bestaat dat je aangifte moet doen voor de invoer van je complete inboedel bij de Douane. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld? Zij kunnen je vaak meer vertellen over de invoerrechten en welke papieren je in zo’n geval moet invullen. 

Verhuur je oude woning 

Weet je nog niet zeker of jullie nieuwe avontuur in het buitenland een succes gaat worden? Dan is het verstandig om te zorgen voor een back-up, zodat je altijd weer terug kan gaan naar je oude woning mocht dit nodig zijn. Veel stellen kiezen ervoor om hun woning in Nederland te verkopen, voordat ze gaan emigreren. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je woning te verhuren. Verdiep je van tevoren wel goed in de regelgeving wat betreft het verhuren van je huis. Ook is het verstandig om met de huurders afspraken op papier te zetten voor het geval jullie toch terugkeren naar Nederland en jullie je oude stekkie weer willen betrekken. Het zou namelijk niet heel netjes zijn om van de huurders te vragen om binnen een paar dagen alle spullen te pakken en te vertrekken. 

Schakel hulp in

Elke verhuizing heeft wat voeten in de aarde. Zeker als je gaat emigreren. Naast alle spullen uitzoeken en inpakken, moet je ook nog het nodige papierwerk regelen. Je moet bijvoorbeeld op tijd aangeven bij de gemeente dat je gaat emigreren, je moet alle tickets regelen voor de reis naar het buitenland, nieuwe bankrekeningen openen en tussendoor moet je wellicht ook nog aan het werk. Voel je daarom ook echt niet bezwaard om hulp in te schakelen van specialisten en vrienden en familie. Een verhuisbedrijf pakt alle spullen voor je in en zorgt dat het naar jullie nieuwe stulpje in het buitenland wordt gebracht. Familie en vrienden kunnen je verder assisteren met alle andere werkzaamheden en zich bekommeren om de kinderen of de huisdieren wanneer je dit graag wilt.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *