• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Op kamers? Checklist voor een studentenverhuizing

Ga je voor het eerst op kamers? Wanneer je het ouderlijk huis gaat verlaten, zijn er een aantal verschillende dingen die je moet regelen. Je verhuist waarschijnlijk naar een hele nieuwe stad waar je nog niemand kent. Heel spannend, maar ook erg leuk! Verhuizen kan stressvol zijn; want wat neem je allemaal mee? En wat moet je allemaal regelen? Met onze handige checklist voor een studentenverhuizing weet je precies wat jou te wachten staat en zal de verhuizing vlekkeloos (en snel) verlopen.

Checklist studentenverhuizing: voor het eerst op kamers

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat, weet je waarschijnlijk niet zo goed wat je te wachten staat. Je ouders kunnen je natuurlijk helpen bij het verhuisproces, maar er zijn ook een aantal zaken die je zelf moet regelen. Wellicht kunnen deze tips je helpen:

  • Welke spullen neem je mee en welke spullen moet je kopen?

Als je gaat verhuizen, kun je een aantal spullen meenemen uit je oude kamer. Maar je zult ook veel nieuw moeten kopen. Waarschijnlijk ga je in het weekend nog wel eens terug naar je ouders. Dus het is handig als hier een bed en een bureau blijft staan. Koop als het nodig is nieuwe meubels voor in je kamer en gebruik eventueel een uitzetlijst.

  • Alles goed opmeten

Studentenkamers zijn in vrijwel alle gevallen niet heel groot. Meet daarom alles goed op en kies ervoor om jouw kamer slim in te delen. Misschien past jouw kledingkast van thuis wel helemaal niet in jouw nieuwe kamer. Dit is handig om van tevoren te weten, voordat je de kast de kamer in probeert te tillen.

  • Studentenverhuizing doorgeven aan de gemeente

Ook studentenverhuizingen moet je doorgeven aan de gemeente en andere instanties. Je kunt tot 5 dagen na de verhuizing jouw nieuwe adres doorgeven aan de nieuwe gemeente. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete.

Checklist verhuizen uit studentenkamer

Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij van de ene studentenkamer naar een andere kamer verhuist. Vaak verhuizen studenten binnen hetzelfde huis, bijvoorbeeld naar een grotere kamer. Naast het verslepen van jouw spullen is er niet zoveel dat je dan moet regelen. Verhuis je naar een ander huis? Of misschien naar een appartement of huis? Dan zijn onderstaande tips handig. 

  • Kamer in de originele staat opleveren

Om ervoor te zorgen dat jij je borg terug krijgt, moet je de kamer in de originele staat opleveren. Heb jij je muren geverfd? Dan moet je deze in sommige gevallen weer wit opleveren. Bespreek dit altijd met jouw huisbaas.

  • Vragen of de nieuwe huurder spullen wil overnemen

Spullen zoals gordijnen, lampen of een hoogslaper wil/kun je niet altijd meenemen. Maak daarom afspraken met de nieuwe huurder of hij/zij deze spullen wil overnemen.

Studentenverhuizing

Goedkope studentenverhuizing

Als student snappen we heel goed dat jij goedkoop wilt verhuizen naar je nieuwe kamer of appartement. Zelf verhuizen kan best een grote klus zijn, vooral als jij veel spullen hebt of op een hoge verdieping woont. Overweeg daarom om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Dit hoeft namelijk helemaal niet veel te kosten.

Verhuisbedrijf Noord helpt je graag bij het verhuizen van jouw inboedel naar je nieuwe studentenkamer. Wij hanteren scherpe prijzen zodat goedkoop verhuizen mogelijk wordt.

Verhuizen naar het buitenland voor een minor of stage?

Wanneer je studeert, kun je ervoor kiezen om een stage of minor in het buitenland te volgen. Als je dit gaat doen, is het een mogelijkheid om jouw kamer in Nederland op te zeggen. Maar het is ook een optie om een onderverhuurder te zoeken.

Verhuizen naar het buitenland is heel wat anders dan verhuizen in eigen land. Als je op stage of minor gaat, is het vaak mogelijk om een gemeubileerde kamer te huren. Dit betekent dat je zelf geen meubels hoeft mee te nemen. Dit scheelt je veel tijd en geld! Natuurlijk kun je wel leuke accessoires meenemen om de ruimte iets meer eigen te maken.

Bekijk ook onze andere checklist voor verhuizingen.

Hulp nodig of meer informatie voor je verhuizing? Neem gerust contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?