• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Krijg ik verlof voor een verhuizing?

Heb je een nieuw huis? Bij een verhuizing komt veel kijken; van het plannen van de verhuizing tot het verpakken van al je spullen. En dan hebben we de echte verhuisdag nog niet eens meegerekend. Het zou dus fijn zijn als je vrij kunt krijgen van werk om alles te regelen. Maar kan dit wel? Want hoe zit het eigenlijk met verlof voor een verhuizing? In veel gevallen heb je recht op bijzonder verlof als je gaat verhuizen, maar dit is niet wettelijk geregeld. 

Bijzonder verlof voor een verhuizing

Een verhuizing is niet iets wat je iedere dag doet. De voorbereiding neemt veel tijd in beslag en ook ben je vaak een hele dag kwijt aan het transporteren van je bezittingen naar de nieuwe locatie. De meeste mensen nemen dan ook een dag vrij voor hun verhuizing. Toch weten veel mensen niet dat je vaak recht hebt op verlof voor een verhuizing. 

Verlof voor een verhuizing noemen we ook wel bijzonder verlof. Bijzonder verlof is verlof voor een bijzondere gebeurtenis, zoals een begrafenis, doktersbezoek of in dit geval een verhuizing. Bijzonder verlof is niet wettelijk vastgelegd, maar er staan vaak regels over in de cao of arbeidsovereenkomst. 

Heb ik recht op verlof voor een verhuizing?

Vraag je je af of je recht hebt op verlof voor een verhuizing? Het kan zijn dat je recht hebt op bijzonder verlof, echter dit is niet altijd het geval. We raden je aan om de cao, arbeidsovereenkomst of het bedrijfsreglement door te nemen. Hierin vind je of verlof voor een verhuizing mogelijk is, hoeveel dagen je vrij krijgt en of het verlof betaald of onbetaald is. Kun je deze informatie niet vinden? Dan kun je altijd de HR- of personeelsafdeling raadplegen. 

Hoeveel dagen krijg ik vrij voor een verhuizing?

Hoeveel dagen je vrij kunt krijgen voor een verhuizing is afhankelijk van de regelgeving van jouw werkgever. Over het algemeen mag je twee dagen bijzonder verlof opnemen. Deze twee dagen kun je gebruiken voor de verhuisdag zelf, maar ook voor de voorbereidingen of het inpakken van spullen. 

Verwacht je dat je dit jaar nog een keer bijzonder verlof wilt opnemen, bijvoorbeeld voor een huwelijk? Dan kun je bijzonder verlof combineren met onbetaald verlof of vakantie-uren. 

verlof voor een verhuizing

Hoe vraag ik verlof aan voor een verhuizing?

Heb je recht op verlof voor een verhuizing en wil je dit graag aanvragen? Dan is het belangrijk dat je dit op tijd doorgeeft. Bij bijzonder verlof is het belangrijk om de reden aan te geven. 

Heb je geen recht op bijzonder verlof? Dan is het mogelijk om jouw opgebouwde uren in te zetten voor de verhuisdag. Zo raak je geen vakantie-uren kwijt en hoef je ook niet speciaal verlof aan te vragen.

Nog een kleine tip van ons: als het mogelijk is, raden we aan om bijzonder verlof voor een verhuizing voor het weekend op te nemen. Zo heb je na het verlof nog twee dagen de tijd om ongestoord spullen uit te pakken en je nieuwe woning in te richten.

Heb ik recht op een verhuiskostenvergoeding? 

Naast verlof voor een verhuizing kan het zijn dat je recht hebt op verhuiskostenvergoeding. Dit is vaak het geval wanneer je moet verhuizen omdat je huurwoning binnenkort wordt gesloopt of gerenoveerd. Maar ook als de huurder de woning dringend zelf moet gebruiken en hierdoor de huur eindigt, kun je er recht op hebben. 

Bekijk deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie. 

Snel verhuizen met Verhuisbedrijf Noord

Heb je geen recht op verlof voor een verhuizing? Of wil je maar één dag vrij nemen? Dan is het extra belangrijk om jouw verhuizing goed te plannen en organiseren. Een goede voorbereiding is namelijk echt het halve werk. Begin vroeg met inpakken en schakel genoeg vrienden en familie in. Gebruik onze verhuizing checklist en zie niets meer over het hoofd!

Wil je verzekerd zijn van een soepele, snelle verhuizing? Kies dan voor onze complete verhuisservice. Onze verhuizers nemen alles van je uit handen; dit betekent ook het in- en uitpakken van je bezittingen. Hierdoor ben je slechts één dag kwijt aan de verhuizing. Zo kun jij kostbare tijd besparen en je vrije dagen nog beter besteden!

Bronnen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-heb-ik-recht-op-bijzonder-of-buitengewoon-verlof

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/wanneer-heb-ik-recht-op-verhuiskostenvergoeding

Hallo, hoe kunnen we je helpen?