• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Inpakken voor een verhuizing: 10 slimme inpaktips

Inpakken voor een verhuizing: je ontkomt er niet aan. Alles snel en efficiënt inpakken kan best een uitdagende taak zijn. Het vereist planning en organisatie om ervoor te zorgen dat al je spullen veilig en overzichtelijk worden ingepakt. Gelukkig hebben wij een aantal slimme inpaktips die je kunnen helpen! Ontdek de beste trucs om je verhuisdozen te organiseren en je spullen veilig te verpakken.

Lees snel verder en ontdek hoe je het inpakken voor een verhuizing soepel kan laten verlopen met deze 10 slimme inpaktips.

1. Begin op tijd met inpakken

Waarschijnlijk heb je al een verhuisdatum gepland, maar wanneer kun je dan het beste beginnen met inpakken? Dit doe je het liefst zo vroeg mogelijk. Natuurlijk zijn er dingen die je nog niet in verhuisdozen kunt stoppen, maar er zijn ook een hoop spullen die je wel al kunt inpakken. Begin bijvoorbeeld op zolder; hier staan vast spullen die je niet dagelijks gebruikt. Begin zo vroeg mogelijk met inpakken, zodat je zeker weet dat je voldoende tijd hebt.

2. Zorg voor voldoende inpakmateriaal

Zorg dat je voldoende inpakmateriaal in huis haalt. En dan hebben we het niet alleen over verhuisdozen, maar ook over noppenfolie, inpakpapier en tape. Het is beter om te veel dan te weinig te hebben. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld? Dan kun je hier vaak ook verhuisdozen huren. Verhuisbedrijf Noord biedt ook verhuisdozen aan.

3. Label de dozen

Label elke doos duidelijk met de inhoud en de kamer waar deze thuishoort. Dit maakt het vinden van de juiste spullen en het uitpakken in je nieuwe huis veel makkelijker. Je schrijft bijvoorbeeld ‘woonkamer’ of ‘slaapkamer 1’ op de dozen. Je kunt er ook voor kiezen om met kleuren te werken: elke kamer krijgt dan een andere kleur.

4. Houd belangrijke documenten bij je

Belangrijke documenten, zoals paspoorten, contracten en verhuisdocumenten kun je beter niet in verhuisdozen stoppen. Bewaar ze op een veilige plek en houd ze apart van al je andere spullen.

5. Maak gebruik van kleding en handdoeken ter bescherming

Kleding en handdoeken kun je heel goed gebruiken als opvulling voor dozen. Met zachte materialen kun je kwetsbare spullen heel goed beschermen en hierdoor hoef je geen extra vulling materiaal te gebruiken. Daarnaast bespaar je ruimte door kleding en handdoeken bij andere spullen te stoppen.

Inpakken voor een verhuizing: 10 slimme inpaktips

6. Bescherm breekbare items

Met breekbare items moet je extra voorzichtig zijn. Wikkel servies, glaswerk of andere breekbare spullen zorgvuldig in inpakpapier, noppenfolie of kleding om ze te beschermen tegen schade tijdens het transport. Kopjes en schoteltjes kun je ook in sokken stoppen.

7. Probeer verhuisdozen helemaal vol te maken

Het is belangrijk om verhuisdozen zo vol mogelijk te maken. Zo voorkom je namelijk dat de dozen gaan inzakken wanneer je deze op elkaar stapelt. Professionele verhuisdozen zullen niet snel instorten, maar als je de dozen van de bouwmarkt gebruikt, kan het nog wel eens gebeuren.

8. Pak vloeistoffen apart in

Vloeistoffen, zoals shampoo en flesjes drinken, kun je beter apart verpakken. Plaats deze niet in normale verhuisdozen, maar gebruik bijvoorbeeld plastic bakken. Zo voorkom je dat de vloeistoffen gaan lekken op andere spullen. Ook licht ontvlambare spullen, zoals spuitbussen, verpak je het liefst apart. Veranderingen in temperatuur of luchtdruk kunnen namelijk ook lekkages veroorzaken.

9. Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Je kunt verhuisdozen het beste helemaal volmaken, maar dit betekent niet dat je ze helemaal vol moet stoppen met zware spullen. Wanneer je een doos vol stopt met zware items, zoals boeken, zijn de dozen bijna niet meer te tillen. Maar ook loop je het risico dat de bodem van de doos eronder uitvalt.

Goede verhuisdozen kunnen ongeveer 15 tot 20 kilo aan. Maak de dozen dan ook echt niet zwaarder. Wanneer je de doos zelf niet meer normaal kunt tillen, weet je dat deze te vol zit.

10. Maak een essentials box voor de verhuizing

Op de dag van de verhuizing heb je nog een aantal spullen, denk bijvoorbeeld aan toiletspullen en medicijnen. Doe deze essentiële spullen in een aparte doos die je er eenvoudig bij kunt pakken op de dag van de verhuizing.

Met bovenstaande 10 slimme inpaktips ben je goed voorbereid om overzichtelijk en georganiseerd in te pakken voor je verhuizing. Vergeet niet om op tijd te beginnen, zodat je voldoende tijd hebt voor inpakken voor een verhuizing.

Hulp nodig of meer informatie voor je verhuizing? Neem gerust contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?