• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Goedkoop verhuizen: tips om te besparen op verhuiskosten

Goedkoop verhuizen; dat willen we allemaal! Wanneer je gaat verhuizen krijg je te maken met verschillende kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van het verhuisbedrijf, maar ook mogelijke dubbele huur of hypotheek. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je verhuiskosten te verlagen en geld te besparen. In deze blog delen we handige tips die je helpen bij het goedkoop verhuizen.

Ontdek onder andere hoe je slimmer kunt plannen, efficiënt kunt inpakken, gebruik kunt maken van handige (gratis) hulpmiddelen en nog veel meer!

1. Probeer zo veel mogelijk zelf te doen

Een van de beste manieren om te besparen op verhuiskosten, is door zoveel mogelijk taken zelf te doen. Hoewel het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf handig kan zijn, brengt het vaak extra kosten met zich mee.

Tegenwoordig bieden verhuisbedrijven handige in- en uitpakservices. Maar als je goedkoop wilt verhuizen, kun je het inpakken beter zelf doen. Dit scheelt je al snel tientallen tot honderden euro’s. Begin ruim van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om alles in te pakken. Verzamel daarnaast gratis verpakkingsmateriaal, zoals oude kranten of kleding, om kosten te besparen. Ook het demonteren en monteren van meubels kun je heel goed zelf doen.

Overweeg om een vrachtwagen of bus te huren om je bezittingen te transporteren. Zo kun je namelijk aanzienlijk besparen op de kosten van het inhuren van een verhuisbedrijf.

2. Vraag vrienden en familie om je te helpen

Een andere goede manier om goedkoop verhuizen makkelijker te maken, is door hulp in te roepen van vrienden en familie. Vraag bijvoorbeeld of je sterke schoonvader wilt helpen bij het in- en uitladen van de verhuiswagen. Vele handen maken licht werk en het kan ook nog eens erg gezellig zijn om samen aan de slag te gaan.

Informeer ruim voor de verhuisdag bij je vrienden en familie of ze beschikbaar zijn en bereid zijn om te willen helpen bij de verhuizing. Het kan handig zijn om taken op te splitsen en deze vervolgens aan verschillende mensen te geven. Vraag bijvoorbeeld een paar sterke vrienden om te helpen bij het tillen van meubels, terwijl anderen kunnen helpen bij het inpakken van spullen.

En vergeet ook niet voor een bedankje te zorgen!

Goedkoop verhuizen

3. Maak een goede planning

Dit heb je waarschijnlijk al heel vaak gehoord, maar ook bij goedkoop verhuizen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Door een goede planning te maken en ruim van tevoren zaken te regelen, kun je een hoop geld besparen. Een planning helpt je onder andere om georganiseerd te blijven, efficiënt te werken en onnodige uitgaven te voorkomen.

Dit zijn een aantal tips voor het maken van een goede planning:

  • Maak een checklist van alle taken die moeten worden uitgevoerd.
  • Bepaal hoeveel je wilt besteden aan je verhuizing.
  • Inventariseer van tevoren hoeveel gereedschap en verhuisaccessoires (zoals verhuisdozen) je nodig hebt.
  • Zeg tijdig je abonnementen en lidmaatschappen op en geef je adreswijziging door aan belangrijke instanties.

Bekijk hier onze tips voor het maken van een planning ->

4. Kies voor een goedkoop verhuisbedrijf

Als je zo goedkoop mogelijk wilt verhuizen, kun je de verhuizing het beste zelf regelen. Houd er echter rekening mee dat het in sommige situaties beter is om professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als je een hele grote inboedel hebt of wanneer je veel grote of breekbare items wilt vervoeren.

Wanneer je wilt besparen op verhuiskosten, is het belangrijk om voor een goedkoop verhuisbedrijf te kiezen. Vraag offertes aan bij verschillende verhuisservices en vergelijk de prijzen. Let ook op de aangeboden diensten en eventuele extra kosten.

Overweeg daarnaast om te kiezen voor een lokaal verhuisbedrijf. Lokale bedrijven bieden in sommige gevallen lagere tarieven omdat ze minder reiskosten hoeven te maken. Woon je in het noorden van Nederland? Kies dan Verhuisbedrijf Noord voor goedkoop verhuizen. Wij bieden de laagste prijs in heel Noord-Nederland!

5. Gebruik Marktplaats voor koop & verkoop

Een handige manier om te besparen op verhuiskosten is door slim gebruik te maken van Marktplaats. Voordat je gaat verhuizen, is het handig om items te identificeren die je niet meer nodig hebt. Maar deze hoef je natuurlijk niet weg te gooien, je kunt ze ook verkopen op Marktplaats. En dit geld kun je weer gebruiken om de kosten van je verhuizing te verlagen.

Maar naast het verkopen van spullen kun je op Marktplaats ook verhuisbenodigdheden aanschaffen, waaronder inpakmateriaal en meubelbescherming. Vaak bieden mensen deze materialen aan tegen lagere prijzen of zelfs helemaal gratis.

Met bovenstaande tips voor goedkoop verhuizen kun je slim besparen op verhuiskosten en je verhuizing budgetvriendelijk maken!

Hulp nodig of meer informatie voor je verhuizing? Neem gerust contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?