• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Efficiënt verhuizen, hoe doe je dat?

Efficiënt verhuizen: dat willen we allemaal! Als je wel eens bent verhuisd, weet je dat dit een uitdagende taak kan zijn. Er komt dan ook veel meer bij kijken dan alleen het in- en uitpakken van spullen. Door de verhuizing van tevoren een beetje te plannen, kun je jezelf een hoop stress besparen. In dit artikel delen we tips die jou kunnen helpen bij het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van jouw verhuizing.

Van het maken van een planning tot het inhuren van professionele verhuishulp: ontdek hoe je een verhuizing het beste kunt aanpakken!

1. Maak een checklist

Een goede planning is essentieel voor een efficiënte verhuizing. Door het opstellen van een verhuisplan of een checklist kun je het proces iets overzichtelijker maken. Een goed plan helpt je namelijk om georganiseerd te blijven. Maar hoe kun je nu het beste een checklist maken? Wat zet je erop? Eigenlijk is het heel simpel: je zet hier alles op wat met de verhuizing te maken heeft.

Maak bijvoorbeeld een speciale checklist voor het inpakken. Zo kun je in een oogopslag zien wat je nog moet inpakken en wat al ingepakt is. Maar ook maak je een lijst met wat je allemaal nog moet regelen voor de verhuisdag. Hier zet je bijvoorbeeld op dat je een verhuiswagen moet huren of dat je een verhuisservice moet inschakelen.

Bekijk hier onze checklist voor een efficiënte verhuizing ->

2. Verhuiswagen huren voor je spullen

Wanneer je veel spullen moet verhuizen is het slim om een verhuiswagen te huren. Deze kun je zelf besturen, maar het is ook mogelijk om een wagen met chauffeur in te huren. Zelf het transport regelen is uiteraard goedkoper dan het inhuren van een verhuisservice of transportbedrijf. Maar houd er wel rekening mee dat je hier een geschikt rijbewijs voor moet hebben.

Bovendien is het belangrijk dat je de verhuiswagen op de juiste manier inlaadt. Zo voorkom je dat je extra heen en weer moet rijden omdat je spullen niet in de wagen passen. Een professioneel verhuisbedrijf weet precies hoe spullen het beste ingeladen kunnen worden.

Efficiënt verhuizen, hoe doe je dat?

3. Regel de juiste materialen

Om efficiënt te verhuizen is het belangrijk om van tevoren de juiste materialen te regelen. Woon je bijvoorbeeld op de tweede of derde verdieping? Dan kan een verhuislift handig zijn. Op deze manier kun je grotere meubelen naar beneden krijgen zonder dat er schade ontstaat. De meeste verhuisbedrijven bieden ook verhuisliften aan die je kunt huren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een verhuiswagen en een verhuislift in te huren.

Tips voor efficiënt verhuizen

We hebben de belangrijkste kenmerken van efficiënt verhuizen hierboven voor je op een rij gezet. Maar er zijn uiteraard nog veel meer handige verhuistips. Hier nog een aantal extra tips die je kunt gebruiken.

  • Vergeet de verhuizing niet door te geven aan instanties.
  • Zorg dat je de verhuisdozen goed labelt.
  • Bekijk van tevoren of grote meubelstukken wel door de deur passen.
  • Sluit alle dozen goed af zodat deze niet open kunnen gaan tijdens het transport.

Meer informatie nodig of hulp inschakelen? Neem contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?