• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Een verhuizing voorbereiden: tips voor het maken van een planning

Ga je binnenkort verhuizen? Je hebt waarschijnlijk heel veel zin om in jouw nieuwe huis te wonen. Maar voordat het zo ver is, moet je een aantal zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een verhuisbedrijf en het doorgeven van jouw verhuizing aan instanties. In dit geval geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Door een verhuisplanning te maken, weet je dat alles op rolletjes verloopt. En ook voorkom je jezelf heel wat stress. Wij helpen je bij een verhuizing voorbereiden.

De voordelen van een verhuisplanning

Wanneer je gaat verhuizen, zal je veel moeten regelen. Offertes aanvragen bij verhuisbedrijven, inpakmateriaal regelen, het nieuwe adres doorgeven: en nog tientallen andere dingen. Het is dus helemaal niet gek als je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Een verhuisplanning maakt de verhuizing overzichtelijk. Je weet precies wanneer je wat moet doen en dit zorgt voor rust in je hoofd. Bovendien kun je taken ook makkelijk afstrepen.

Wat zet je er in?

Maar wat zet je nu allemaal in een verhuisplanning? Dit is eigenlijk heel simpel: alles wat met de verhuizing te maken heeft. Je begint met de taken die je in jouw oude woning moet doen. Denk bijvoorbeeld aan inpakken, maar ook aan het opzeggen van bijvoorbeeld jouw huurcontract. Daarnaast is het handig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een verhuisbedrijf. Vraag offertes aan en kies voor de beste optie.

Dit is een voorbeeld van een verhuisplanning:

10 weken van tevoren: opzeggen huurcontract en andere abonnementen + offertes aanvragen verhuisbedrijf

8 weken van tevoren: alvast beginnen met opruimen (begin bijvoorbeeld bij de zolder)

4 weken van tevoren: starten met inpakken

etc.

Een verhuisbedrijf zoeken

Wil je graag een verhuisbedrijf inschakelen voor jouw verhuizing? Dan is het belangrijk om dit op tijd te regelen. Wij adviseren om offertes aan te vragen bij meerdere partijen. De prijzen kunnen namelijk erg verschillen. De grootte van jouw inboedel heeft veel invloed op de kosten. De kans op een verkeerde inschatting is best groot. Vraag daarom of het verhuisbedrijf dat je op het oog hebt langs wilt komen.

Verhuisbedrijf Noord is een erkend verhuisbedrijf. Wij zijn actief in Noord-Nederland en garanderen voor al onze verhuizingen de laagste prijs garantie. Maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Wij werken uitsluitend met professioneel en vriendelijk personeel. Gaat er wel iets stuk? Dan wordt dit gewoon vergoed!

Vraag hier een offerte aan ->

Verhuizing voorbereiden

Wanneer beginnen met inpakken?

Je kunt al ver voor de verhuizing starten met inpakken. Maar bij een verhuizing voorbereiden hoort ook het regelen van het juiste inpakmateriaal. Bepaal eerst hoeveel dozen je ongeveer nodig hebt en koop deze vervolgens nieuw of tweedehands. Maar schaf ook beschermingsmateriaal en handige labels aan.

Hoe kun je nu het beste spullen inpakken? In principe kun je alle producten die je niet dagelijks gebruikt al maanden van tevoren uitzoeken en inpakken. Gebruik de volgende tips voor overzichtelijk inpakken:

 • Kamer voor kamer: om structuur te geven aan het inpakken, is het handig om alles kamer voor kamer te doen. Begin bijvoorbeeld op de zolder en ga vervolgens alle kamers bij langs. Schrijf op de doos welke spullen erin zitten en naar welke kamer het in het nieuwe huis moet. Dit is niet alleen handig voor jou, maar ook voor de verhuizers.
 • Let op breekbare spullen: bescherm breekbare spullen met beschermingsmateriaal, zoals bubbeltjesplastic. Ook zou je handdoeken of andere zachte materialen in de doos kunnen stoppen. Schrijf altijd op de doos dat deze breekbare spullen bevat. Zo weten de verhuizers dat zij extra voorzichtig moeten doen.
 • Maak dozen niet te zwaar: je hebt misschien de neiging om een doos helemaal vol te maken. Dit kan natuurlijk, maar let altijd op het gewicht van de doos. Wanneer deze te zwaar is, kan de verpakking namelijk stuk gaan. En dit wil je niet tijdens het verhuizen. Dus vul een doos niet helemaal met zware materialen zoals boeken, maar plaats er ook lichter materiaal in.

Bovendien is een verhuizing ook een goed excuus om spullen weg te doen. Maak een selectie met spullen die je mee wilt verhuizen en dingen die weg kunnen. Breng deze bijvoorbeeld naar de kringloop of verkoop ze op Marktplaats.

Een verhuizing voorbereiden: neem ook rust!

En dan is het eindelijk zo ver: de verhuisdag! Hoe goed je de verhuizing ook hebt gepland, er kan altijd iets anders lopen. Dus wees niet te hard voor jezelf en neem de nodige rust! Wist je dat een verhuisbedrijf jouw spullen ook in- en uit kan pakken? Dus merk je dat je toch te weinig tijd hebt? Of wil je iets meer relaxen tussen al het geregel door? Kies dan voor de handige in- en uitpakservice van Verhuisbedrijf Noord!

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

   

  Bronnen:

  https://www.consumentenbond.nl/verhuizen/verhuisbedrijf-vinden

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?