• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

De verhuiswagen inladen op de juiste manier: tips & tricks

Heb je een verhuiswagen gehuurd, maar vraag je je af hoe je deze nu het beste kunt inladen? Het verkeerd inladen van een verhuiswagen is een veelvoorkomend probleem bij een verhuizing. Het probleem ligt hem vaak bij onervarenheid – de meeste mensen verhuizen pas voor de eerste of tweede keer – en bij een beperkte of geen duidelijke voorbereiding. Als je de verhuiswagen op de juiste manier inlaadt, weet je zeker dat al je spullen er in passen!

In dit artikel geven we tips over de verhuiswagen inladen op de juiste manier. Ontdek hoe je de ruimte optimaal benut, breekbare items beschermt en zware items veilig inlaadt.  Zo voorkom je een extra ritje of beschadigde spullen!

Het begint allemaal met de juiste voorbereiding

We weten allemaal hoe belangrijk een goede voorbereiding kan zijn, maar toch wordt het vaak vergeten. Door je goed voor te bereiden voorkom je verrassingen en verloopt de verhuizing vaak soepeler en efficiënter. Wij adviseren iedereen om van tevoren een plan te maken. Denk na over de volgorde van het laden en zorg ervoor dat je zware items onderaan plaatst en lichte items bovenop. Houd ook rekening met de kwetsbaarheid of breekbaarheid van sommige spullen en zorg dat ze goed verpakt zijn.

Dit zijn een aantal stappen die wij altijd doorlopen tijdens de voorbereiding op een verhuizing.

  • Een lijst maken met alle spullen die je wilt verhuizen.
  • Een lijst maken met breekbare, zware en grote spullen.
  • De juiste verhuis tools in huis halen. Denk in dit geval aan inpakpapier, verhuisdozen, een steekwagen, een verhuislift en het inhuren van een verhuisbedrijf.
  • Grote meubelen uit elkaar halen.
  • De wasmachine, koffiemachine etc. ontwateren.
  • Breekbare spullen en belangrijke documenten in de cabine van de vrachtwagen of in de auto vervoeren.
  • Alle spullen voor de vrachtwagen neerzetten en een planning maken hoe je deze het beste kunt inladen. Zware spullen onderop, breekbare spullen bovenop. Vergeet bovendien niet om deze spullen vast te zetten.

Tips & tricks voor een verhuiswagen inladen

Het inladen van een verhuiswagen is eigenlijk heel eenvoudig. Maar je moet wel even weten hoe je dit nu het beste kunt doen. Hier zijn enkele tips voor het inladen van de wagen op de juiste manier:

1. Gebruik verhuisdekens en inpakmaterialen

Om je bezittingen optimaal te beschermen tijdens het transport kun je verhuisdekens en andere inpakmaterialen gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld inpakpapier en noppenfolie om items in te pakken en te scheiden van andere spullen.

2. Laad zware items als eerste in

Zware items, zoals grote meubelstukken, moet je als eerste in de verhuiswagen plaatsen. Zet ze tegen de wand aan om stabiliteit te creëren en zet ze eventueel vast met spanbanden en touwen om te voorkomen dat ze gaan schuiven tijdens het transport.

3. Gebruik de ruimte optimaal

Om ervoor te zorgen dat al je spullen in de verhuiswagen passen, zul je de ruimte optimaal moeten benutten. Plaats matrassen, tafels en banken bijvoorbeeld verticaal om ruimte te besparen en vul kleine lege ruimtes op met dozen of andere items.

4. Houd belangrijke spullen altijd bij de hand

Belangrijke documenten kun je het beste niet inladen in de verhuiswagen. Zorg dat je je paspoort, sleutels en andere belangrijke spullen altijd bij de hand hebt.

5. Controleer of alles op zijn plaats blijft

Controleer tijdens het inladen regelmatig of alle spullen op zijn plaats blijven staan. Zo voorkom je dat dozen of meubels gaan schuiven tijdens het rijden.

Verhuiswagen inladen

Een verhuisbedrijf inhuren

Wanneer je niet zoveel spullen hebt, kun je een verhuizing heel goed zelf regelen. Huur zelf een verhuiswagen en ga aan de slag! Maar heb jij een grote inboedel? Of wil je jezelf wat stress besparen? Dan kan het huren van een verhuisbedrijf uitkomst bieden. Professionele verhuizers weten precies hoe zij een verhuiswagen het beste kunnen inladen. Hier zijn zij namelijk op getraind. Bovendien helpen ze niet alleen bij het inladen, maar regelen ze ook handige verhuis tools en helpen ze indien gewenst bij het uitpakken. Handig, toch?

Wat kost een verhuisbedrijf?

De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf kunnen nogal verschillen. Deze hangen namelijk af van de materialen en de grootte van de verhuiswagen. Ook maakt het een verschil of je personeel inhuurt of niet. Wil je de kosten laag houden? Dan is het wellicht beter om een verhuiswagen te huren en deze zelf te rijden. Wel is het altijd slim om even na te kijken of je over het juiste rijbewijs beschikt.

Schakel Verhuisbedrijf Noord in!

Ga jij binnenkort verhuizen en zoek je nog een professioneel én goedkoop verhuisbedrijf? Verhuisbedrijf Noord beschikt over de expertise, ervaring en al het juiste materiaal om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. We zorgen ervoor dat de verhuiswagen op de juiste manier wordt ingeladen, zodat er maar één rit nodig is. Dit bespaart jou weer tijd en geld! Of je nu lokaal of internationaal verhuist, wij ondersteunen je graag. Neem vandaag nog contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?