• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Adres wijzigen verhuizing

Adres wijzigen verhuizing

Bij een verhuizing komt niet alleen veel inpakwerk kijken, ook zijn er een hoop administratieve taken die je moet regelen, zoals adres wijzigen verhuizing. Wanneer je gaat verhuizen, moet je dit op tijd doorgeven aan verschillende instanties. Denk hierbij aan de gemeente, verzekeringen en je werk. Je kunt zelfs een boete krijgen wanneer je dit niet binnen de verplichte termijn doet. Wil je weten hoe je je adres moet wijzigen bij een verhuizing? En aan wie moet je dit dan precies doorgeven? Onze verhuizers geven antwoord op al je vragen over adres wijzigen bij een verhuizing.

Aan wie moet ik mijn nieuwe adres doorgeven?

Het is het allerbelangrijkst dat je je nieuwe adres doorgeeft aan de gemeente. Ook als je binnen dezelfde gemeente gaat verhuizen, is dit noodzakelijk. Geef de adreswijziging binnen de termijn van vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing door bij de nieuwe gemeente. Doe je dit niet op tijd? Dan kun je hier een forse boete voor krijgen. Zorg er daarom voor dat je dit in je agenda zet en niet vergeet.

Verhuis je naar een nieuwe gemeente? Dan hoef je je niet uit te schrijven bij de oude gemeente. Het enige wat je hoeft te doen, is het inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen.

Adres wijzigen verhuizing

Hoe adres wijzigen bij verhuizing?

Adres wijzigen bij een verhuizing is erg eenvoudig. Je kunt de verhuizing doorgeven op verschillende manieren, namelijk:

 • Persoonlijk door langs te gaan bij het gemeentehuis
 • Schriftelijk door een brief te sturen
 • Digitaal via de website van de gemeente met je DigiD 

Wanneer je je adreswijziging hebt doorgegeven bij de nieuwe gemeente, geeft de gemeente het automatisch door aan verschillende instanties. Aan deze instanties hoef je je verhuizing dus niet door te geven:

 • Overheidsinstanties, zoals DUO en de Belastingdienst
 • Zorgverzekering
 • Ziekenhuis
 • Politie
 • Brandweer

Er gelden echter wel uitzonderingen. Wanneer je gaat samenwonen of alleen gaat wonen of huurtoeslag krijgt, moet je de wijziging wel doorgeven bij de Belastingdienst.

Greet Schipper
Greet Schipper
2023-08-17
Aardige mensen, goede- en zorgvuldige verhuizers!
Theodoor de Jonge
Theodoor de Jonge
2023-07-17
Super goede ervaring vandaag met Herman en zijn collega. We zochten een flexibel verhuisbedrijf die zonder gedoe kon komen helpen met het verhuizen van m`n moeder. En dat deden ze, snel en netjes!
Isa Cigdem Hocuk
Isa Cigdem Hocuk
2023-06-01
Zeer professionele vriendelijke en meedenkende verhuisbedrijf. Van eigenaar tot de werknemers zijn erg behulpzaam en netjes. Je merkt echt dat het niet alleen om geld gaat maar dat je er een goed gevoel bij hebt en echt geholpen bent. Klanttevredenheid staat duidelijk voorop en tevreden waren wij zeker.
Judith Wendel
Judith Wendel
2023-05-20
Heel fijne verhuisjongens, rustig, bekwaam en met overzicht. Ze maakten er een goede verhuisdag van!
Jamelya Bolt
Jamelya Bolt
2023-05-06
Geweldige service. Medewerkers waren hartstikke vriendelijk en er werd zorgvuldig met mijn spullen omgegaan. Hele prettige samenwerking ervaren, een volgende keer zullen wij Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
Rick Boyer
Rick Boyer
2023-05-06
Top!!!
Hilde Meijer
Hilde Meijer
2023-04-18
Prima service, de medewerkers zijn vriendelijk, goed bereikbaar en er wordt goed gecommuniceerd. Er wordt zorgvuldig met de spullen omgegaan. Een volgende keer zullen we Verhuisbedrijf Noord zeker weer inschakelen.
adri spelt
adri spelt
2023-04-03
Niets dan lof voor de mannen die vandaag onze piano hebben gedemonteerd en afgevoerd, en onze houtkachel van de eerste verdieping naar de begane grond hebben verplaatst! Vakkundig en heel prettig in de samenwerking.
Aldert van Buuren
Aldert van Buuren
2023-03-30
Deze verhuizers hebben het begrepen: snel reageren op vragen, meedenken, en nog een mooie prijs ook! Groningse nuchterheid die ons erg goed geholpen heeft met het verhuizen van onze moeder naar een zorginstelling, haar partner vervolgens naar een aanleunwoning en dan ook nog de sleutel ophalen om de flat die achter bleef te “ontruimen”. En wat denk je? Ze leveren de sleutel ook nog in bij de makelaar die de verkoop regelt van de flat (ook aangeraden door de verhuizer trouwens). Wat ook goed is om te vermelden: alles is geregeld op afstand, want de verhuizingen vonden plaats in omgeving Delfzijl, maar wij wonen in Deventer, is toch meer dan 2 uur rijden … DUS: topkerels, wij raden hun 100% aan!

Checklist adres wijzigen verhuizing

Het doorgeven van het nieuwe adres bij de gemeente is het allerbelangrijkst, maar er zijn meerdere instanties waarbij je een verhuizing moet doorgeven. Zo weet je namelijk zeker dat post op de juiste locatie aankomt.

Aan deze instanties moet je je adreswijziging zelf doorgeven:

 • De Belastingdienst als je huurtoeslag krijgt, gaat samenwonen, trouwen of weggaat bij je partner
 • Telefonie- en internetbedrijven
 • Energie- en waterleverancier
 • Je bank Notaris
 • Verzekeringen
 • Huisarts en tandarts
 • Sportclubs en andere verenigingen
 • Abonnementen en lidmaatschappen, zoals de krant of tijdschriften
 • Je werk
 • Goede doelen

Er zijn ook handige services beschikbaar die ervoor zorgen dat je post op de juiste locatie wordt bezorgd. Zo kan PostNL bijvoorbeeld regelen dat je nieuwe adres wordt doorgegeven aan alle juiste instanties. Deze service kun je ook inschakelen bij een internationale verhuizing.

Zoek je een verhuisbedrijf? Ontvang een offerte op maat

Ga je binnenkort verhuizen? En ben je nog op zoek naar een professioneel verhuisbedrijf? Verhuisbedrijf Noord heeft jarenlange ervaring met verhuizingen van of naar Noord-Nederland. We werken uitsluitend met de beste verhuizers en materialen. Zo zorgen we ervoor dat de verhuizing zo soepel (en leuk) mogelijk verloopt. Vraag binnen 2 minuten een offerte op maat aan en ontdek onze lage verhuiskosten.

  Veel gestelde vragen over adres wijzigen verhuizing:

  Je kunt je adres wijzigen op verschillende manieren. De gemeente en andere instanties bieden de mogelijkheid om de verhuizing online door te geven, maar het is ook mogelijk om het persoonlijk of schriftelijk te melden.

  Het is belangrijk dat je het nieuwe adres binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de gemeente.

  Wanneer je je adreswijziging niet binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de gemeente, kun je hier een boete voor krijgen. De gemeente mag je een boete geven van maximaal €325.

  Je kunt je inschrijven bij de gemeente door de verhuizing persoonlijk, schriftelijk of digitaal door te geven. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

  Verhuisbedrijf Noord is gespecialiseerd in verhuizingen, maar heeft ook ervaring met ontruimingen, transport en inboedelopslag.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?