• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

Adres wijzigen verhuizing

Adres wijzigen verhuizing

Bij een verhuizing komt niet alleen veel inpakwerk kijken, ook zijn er een hoop administratieve taken die je moet regelen, zoals adres wijzigen verhuizing. Wanneer je gaat verhuizen, moet je dit op tijd doorgeven aan verschillende instanties. Denk hierbij aan de gemeente, verzekeringen en je werk. Je kunt zelfs een boete krijgen wanneer je dit niet binnen de verplichte termijn doet. Wil je weten hoe je je adres moet wijzigen bij een verhuizing? En aan wie moet je dit dan precies doorgeven? Onze verhuizers geven antwoord op al je vragen over adres wijzigen bij een verhuizing.

Aan wie moet ik mijn nieuwe adres doorgeven?

Het is het allerbelangrijkst dat je je nieuwe adres doorgeeft aan de gemeente. Ook als je binnen dezelfde gemeente gaat verhuizen, is dit noodzakelijk. Geef de adreswijziging binnen de termijn van vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing door bij de nieuwe gemeente. Doe je dit niet op tijd? Dan kun je hier een forse boete voor krijgen. Zorg er daarom voor dat je dit in je agenda zet en niet vergeet.

Verhuis je naar een nieuwe gemeente? Dan hoef je je niet uit te schrijven bij de oude gemeente. Het enige wat je hoeft te doen, is het inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen.

Adres wijzigen verhuizing

Hoe adres wijzigen bij verhuizing?

Adres wijzigen bij een verhuizing is erg eenvoudig. Je kunt de verhuizing doorgeven op verschillende manieren, namelijk:

 • Persoonlijk door langs te gaan bij het gemeentehuis
 • Schriftelijk door een brief te sturen
 • Digitaal via de website van de gemeente met je DigiD 

Wanneer je je adreswijziging hebt doorgegeven bij de nieuwe gemeente, geeft de gemeente het automatisch door aan verschillende instanties. Aan deze instanties hoef je je verhuizing dus niet door te geven:

 • Overheidsinstanties, zoals DUO en de Belastingdienst
 • Zorgverzekering
 • Ziekenhuis
 • Politie
 • Brandweer

Er gelden echter wel uitzonderingen. Wanneer je gaat samenwonen of alleen gaat wonen of huurtoeslag krijgt, moet je de wijziging wel doorgeven bij de Belastingdienst.

Karin Baas
Karin Baas
2023-12-09
We zijn een paar dagen geleden verhuisd en hebben daarbij verhuisbedrijf Noord ingehuurd. Direct en vriendelijk contact. Een goede offerte. En heel belangrijk meedenken, vriendelijkheid. Aardige en hardwerkende mannen. Onze complimenten en bedankt voor de vlotte verhuizing. Karin en Sharon
Sicco Steendam
Sicco Steendam
2023-11-28
secure en vlugge werkers. erg tevreden over het gedane werk
william van kleef
william van kleef
2023-11-26
Op 15 november heeft verhuisbedrijf Noord voor ons een verhuizing gerealiseerd in 1 woord fantastisch de 3 verhuizers hebben zeker vakkundig werk geleverd dank jullie !! Zou dit verhuisbedrijf zeker aanraden vriendelijke groet William van Kleef
Margaret Janzen
Margaret Janzen
2023-11-17
Graag wil ik een compliment geven aan de jongens van Verhuisbedrijf Noord. Vriendelijk, behulpzaam, hardwerkend en in een ontspannen sfeer is mijn verhuizing verlopen. Ook de de-en montage service is uitstekend. Ga zo door Toppers!!
Minyoung Yoo (Mina)
Minyoung Yoo (Mina)
2023-10-30
I really appreciate the prompt and friendly communication response. The long-distance move was carried out swiftly and with great ease. I had concerns about relocating over a significant distance, but Verhuisbedrijf Noord made the process problem-free. Not only does Verhuisbedrijf Noord offer excellent service, but their pricing is also highly competitive. I'd highly recommend it to someone who is planning to move. Thank you very much Herman and Joost 🙂
Marja Nieswaag
Marja Nieswaag
2023-09-16
Heel goed meedenkend personeel. Heel blij hoe alles is verlopen.
rietschoten40
rietschoten40
2023-09-15
Super verhuisbedrijf...van begin tot eind perfect geregeld zonder beschadigingen. Aanrader. En een mooie prijs...
Arthur
Arthur
2023-08-31
Vlot en keurige verhuizing! Bedankt voor de verhuizing. Een aanrader !
Arnout de Boer
Arnout de Boer
2023-08-30
Zeer snel en correct verhuisd door de heren van Verhuisbedrijf Noord. Ze zijn netjes met onze spullen omgegaan en waren ontzettend behulpzaam, en vriendelijk in de omgang bovendien. Ik zou iedereen dit bedrijf aanraden.
kelly sanderson
kelly sanderson
2023-08-29
Ik kan Huisdefrijf Noord van harte aanbevelen, professionele en behulpzame service van reservering tot nazorg. De verhuizing was perfect georganiseerd, stressvrij en geruststellend. Niets was teveel moeite en de persoonlijke, zorgzame service is ongeëvenaard. Hartelijk dank dat u al mijn zorgen van Huisbedrijf Noord heeft overgenomen. Heerlijk gewerkt gisteren 👍👍👍

Checklist adres wijzigen verhuizing

Het doorgeven van het nieuwe adres bij de gemeente is het allerbelangrijkst, maar er zijn meerdere instanties waarbij je een verhuizing moet doorgeven. Zo weet je namelijk zeker dat post op de juiste locatie aankomt.

Aan deze instanties moet je je adreswijziging zelf doorgeven:

 • De Belastingdienst als je huurtoeslag krijgt, gaat samenwonen, trouwen of weggaat bij je partner
 • Telefonie- en internetbedrijven
 • Energie- en waterleverancier
 • Je bank Notaris
 • Verzekeringen
 • Huisarts en tandarts
 • Sportclubs en andere verenigingen
 • Abonnementen en lidmaatschappen, zoals de krant of tijdschriften
 • Je werk
 • Goede doelen

Er zijn ook handige services beschikbaar die ervoor zorgen dat je post op de juiste locatie wordt bezorgd. Zo kan PostNL bijvoorbeeld regelen dat je nieuwe adres wordt doorgegeven aan alle juiste instanties. Deze service kun je ook inschakelen bij een internationale verhuizing.

Zoek je een verhuisbedrijf? Ontvang een offerte op maat

Ga je binnenkort verhuizen? En ben je nog op zoek naar een professioneel verhuisbedrijf? Verhuisbedrijf Noord heeft jarenlange ervaring met verhuizingen van of naar Noord-Nederland. We werken uitsluitend met de beste verhuizers en materialen. Zo zorgen we ervoor dat de verhuizing zo soepel (en leuk) mogelijk verloopt. Vraag binnen 2 minuten een offerte op maat aan en ontdek onze lage verhuiskosten.

  Veel gestelde vragen over adres wijzigen verhuizing:

  Je kunt je adres wijzigen op verschillende manieren. De gemeente en andere instanties bieden de mogelijkheid om de verhuizing online door te geven, maar het is ook mogelijk om het persoonlijk of schriftelijk te melden.

  Het is belangrijk dat je het nieuwe adres binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de gemeente.

  Wanneer je je adreswijziging niet binnen vier weken voor of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doorgeeft aan de gemeente, kun je hier een boete voor krijgen. De gemeente mag je een boete geven van maximaal €325.

  Je kunt je inschrijven bij de gemeente door de verhuizing persoonlijk, schriftelijk of digitaal door te geven. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

  Verhuisbedrijf Noord is gespecialiseerd in verhuizingen, maar heeft ook ervaring met ontruimingen, transport en inboedelopslag.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?