• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

5 tips om zware spullen te verhuizen

De koelkast, wasmachine, eettafel: het zijn allemaal spullen die toch van A naar B moeten worden gebracht als je gaat verhuizen. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, hoef je je geen zorgen te maken over het verplaatsen van zware meubels. Maar wanneer je hier geen budget voor hebt, is het handig om informatie te winnen over het verhuizen van zware spullen. Door je spullen en meubels op een verantwoorde manier in te pakken en te vervoeren, zorg je ervoor dat je hele inboedel veilig aankomt.

Dit zijn 5 tips om zware spullen te verhuizen van onze ervaren verhuizers!

Gebruik de juiste verhuisdozen voor zware spullen

Wanneer je zware spullen in verhuisdozen wilt stoppen, is het belangrijk om hier de juiste verhuisdozen voor te gebruiken. Je bent misschien geneigd om de grootste verhuisdoos te pakken en deze zo vol mogelijk in te pakken. Maar dit is niet altijd de juiste aanpak. Wanneer je een doos met veel zware items inpakt, is deze veel lastiger te verplaatsen. En bovendien loop je het risico dat de doos scheurt en dan ligt een deel van je inboedel op straat.

Zorg ervoor dat je zware spullen samen met lichtere items in een doos stopt. Dus wil je bijvoorbeeld boeken inpakken? Combineer deze dan met linnengoed of kussens. Daarnaast is het belangrijk dat je een stevige verhuisdoos kiest. Dus het liefst niet eentje met gebruikerssporen. Gebruikte dozen kunnen namelijk eerder stuk gaan.

Het verhuizen van een wasmachine

Als we het hebben over zware spullen verhuizen, dacht je waarschijnlijk direct aan de wasmachine en droger. Deze twee apparaten kunnen onhandig zijn om te verhuizen. Zorg er allereerst voor dat de wasmachine goed afgekoppeld wordt van het water. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat het water erg gaat lekken. Check of de deur van het apparaat goed dicht zit zodat deze tijdens het transport niet open kan gaan.

Wanneer je de wasmachine en droger gaat vervoeren, kun je het beste een steekwagen gebruiken. Zo kunnen ze redelijk makkelijk door het huis worden gemanoeuvreerd.

De koelkast vervoeren

De koelkast is een van de lastigste apparaten om te verhuizen. Dit komt voornamelijk door het gewicht en de afmetingen. Een lege koelkast kan makkelijk nog 50 kilo of meer wegen en dit maakt het verplaatsen in sommige gevallen best lastig. Wanneer je een koelkast en vriezer gaat verhuizen, is het belangrijk dat deze helemaal leeg zijn. Zet de vriezer minstens een dag van tevoren al uit, zodat het ijs kan ontdooien.

Zorg er altijd voor dat de koelkast en vriezer rechtop blijven staan tijdens het verhuisproces. Plaats ze dus niet op hun zij in de verhuiswagen, maar zet ze gewoon rechtop. Kijk ook altijd even goed naar de gebruiksaanwijzing, want op de nieuwe locatie kun je de koelkast en vriezer niet altijd direct weer aanzetten.

Zware spullen verhuizen, koelkast

Kasten makkelijk verhuizen

Je hebt waarschijnlijk meerdere kasten in je huis staan. Maar hoe kun je deze nu het beste verhuizen? Moet je ze uit elkaar halen of is het mogelijk om ze in één keer te verplaatsen? Wanneer het mogelijk is om een kast uit elkaar te halen, raden we vaak aan om dit te doen. Dit maakt het vervoeren namelijk een stuk makkelijker.

Maar er zijn ook meubelstukken die simpelweg niet uit elkaar kunnen worden gehaald, denk bijvoorbeeld aan de antieke kast van oma. Zorg dat je genoeg hulp nodig hebt om de kast in de verhuiswagen te plaatsen. Het is belangrijk dat je van tevoren alle spullen uit de kast haalt zodat er niets uit kan vallen. Daarnaast adviseren we om de kast goed vast te zetten tijdens het transport. Je wilt namelijk niet dat de kast verschuift of beschadigt.

Breekbare spullen beschermen

Zware items kunnen ook breekbaar zijn, denk bijvoorbeeld aan een kunstbeeld of grote vaas. Hoe pak je deze spullen het beste in? Zware, breekbare items vergen wat meer aandacht tijdens het transport. Je kunt deze het beste apart verhuizen, dus plaats ze niet in een grote verhuiswagen maar breng ze bijvoorbeeld zelf naar de nieuwe locatie. Zo verminder je het risico op beschadigingen.

Zorg dat je breekbare items goed beschermt door noppenfolie of inpakpapier te gebruiken. Verpak je televisie bijvoorbeeld in de originele doos als je deze nog hebt of gebruik karton.

Zelf verhuizen of zware spullen verhuizen met een verhuisbedrijf?

Het verhuizen van zware spullen kan een tijdrovende en uitdagende klus zijn. Om ervoor te zorgen dat al je spullen en meubels veilig op de nieuwe locatie aankomen, is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. We hopen dat onze tips je hierbij kunnen helpen!

Heb je budget over en overweeg je om een verhuisbedrijf in te schakelen voor zware spullen verhuizen? De verhuizers van Verhuisbedrijf Noord helpen je graag bij het inpakken, vervoeren en (de)monteren van meubels. Bovendien is je inboedel altijd verzekerd! Vraag hier een offerte aan.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?