• Dé verhuisservice van Noord-Nederland!

Laagste prijs Noord NL

Voordelig en zorgvuldig

Ervaren Verhuisbedrijf

NIWO-geregistreerd

350+ Tevreden Klanten

Google reviews 5/5

5 dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing

Van dozen inpakken tot het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties: tijdens een verhuizing moet je aan ontzettend veel dingen denken. En omdat er zoveel te regelen valt, kun je zomaar een aantal belangrijke aspecten over het hoofd zien. Zeker voor mensen die voor het eerst verhuizen, kan een verhuizing overweldigend zijn. In dit artikel bespreken we 5 dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing.  Lees snel verder en bereid je voor op een efficiënte, niet zo stressvolle verhuizing!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Je kunt waarschijnlijk niet wachten totdat je de sleutel krijgt. Maar voor dit moment valt er genoeg te doen. Er geldt namelijk; een goede voorbereiding is het halve werk. Bij een verhuizing is een goede voorbereiding erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld een lijst maken met spullen die je wilt meenemen naar het nieuwe huis. Maar ook is het handig om een lijst te maken met alle instanties waarbij je een adreswijziging moet doorgeven. Denk ook aan het huren of aanschaffen van benodigde verhuistools, zoals een verhuiswagen, verhuizers, verhuisdozen, een steekwagen en eventueel een verhuislift.

2. Het ontwateren van de wasmachine

Een wasmachine, en zo ook een vaatwasmachine, moeten klaargemaakt worden voor de verhuizing.  Het belangrijkste is dat je dergelijke machines goed schoonmaakt en ontwaterd, zodat ze tijdens het transport niet beginnen te lekken. Zorg ervoor dat je al het water eruit laat lopen, want zelfs een klein beetje water kan voor veel ellende zorgen. Spullen kunnen namelijk nat worden en er kan waterschade optreden.

3. Doorgeven van adreswijzigingen

Je weet waarschijnlijk wel dat je adreswijzigingen moet doorgeven aan de overheid en bepaalde organisaties waarbij je een contract hebt lopen. Maar omdat er bij een verhuizing zoveel komt kijken, wordt het toch vaak vergeten. Aan de meest belangrijke instanties worden de wijzigingen doorgegeven, zeker wanneer er een boete op het spel staat. Maar toch wordt het doorgeven van wijzigingen vaak maar deels gedaan, waardoor je al snel in de problemen kan komen.

We raden je aan om een lijst te maken met overheden, instanties en organisaties waarbij een adreswijziging noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan lokale overheden, nationale overheden, de KvK indien je een eigen bedrijf hebt, sportverenigingen, abonnementen op de krant of op tijdschriften en ga zo nog maar even door.
Dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing

4. Offertes op tijd aanvragen

Wil je bepaalde werkzaamheden laten uitvoeren in het nieuwe huis? Zoals bijvoorbeeld het renoveren van de badkamer of het schilderen van de muren? Dan is het belangrijk dat je op tijd begint met het aanvragen van offertes bij diverse bedrijven.

Aangezien aannemers het tegenwoordig erg druk hebben, zijn zij niet altijd beschikbaar in de gewenste periode. Vraag ruim van tevoren offertes aan en kijk naar de beschikbaarheid van het bedrijf. Vergelijk diverse aannemers en kies voor kwaliteit.

5. Ruim op tijd een verhuisbedrijf inschakelen

Een van de dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Als je niet zoveel spullen hebt, kun je er voor kiezen om zelf te verhuizen. Maar als je veel meubels en spullen van A naar B wilt laten vervoeren, kan een verhuisbedrijf uitkomst bieden. Het is echter wel belangrijk om ruim van tevoren te bepalen of je een verhuisservice gaat inschakelen of niet. Niet alle verhuisbedrijven hebben namelijk tijd om jouw inboedel van A naar B te brengen.

Handige checklist voor verhuizen

Je moet een hoop dingen regelen voordat je gaat verhuizen. Ben je het overzicht een beetje kwijt? Het is altijd handig om een checklist te gebruiken. Deze checklist bevat alle dingen die je moet regelen. Zo weet je zeker dat de verhuizing op rolletjes verloopt!
Bekijk hier onze handige checklist voor verhuizen.

Meer informatie nodig of hulp inschakelen? Neem contact op:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?