3 dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing

Tijdens een verhuizing moet je aan ontzettend veel dingen denken waardoor het eenvoudig is om belangrijke aspecten te vergeten. Zeker voor mensen die voor het eerst verhuizen en dus weinig ervaring hebben is het slim om dit artikel door te lezen. We bespreken hier de dingen die je niet mag vergeten – maar die gauw vergeten worden – tijdens een verhuizing. Lees snel verder en bereid je voor op een efficiënte verhuizing!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Er zijn veel mensen die het allerbelangrijkste vergeten, namelijk de voorbereiding. Zoals je het gezegde kent ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ weten we allemaal hoe belangrijk een goede voorbereiding kan zijn. Een goede voorbereiding bestaat uit het maken van een lijst met spullen die je wilt over verhuizen, een lijst met alle instanties waarbij je een adreswijziging moet doorgeven en het huren of aanschaffen van de benodigde verhuistools, denks bijvoorbeeld aan een verhuiswagen, bestuurders van de verhuiswagen, inpakpapier, verhuisdozen, een steekwagen en eventueel een verhuislift.

2. Niet ontwateren van de wasmachine

Een wasmachine – en zo ook een vaatwasmachine – dienen van te voren klaargemaakt te worden voor de verhuizing. Het belangrijkste is dat je dergelijke machines goed schoonmaakt en ontwaterd, zoals ze tijdens het vervoeren ervan niet beginnen te lekken. Zorg ervoor dat je al het water eruit laat lopen, want zelfs een klein beetje water kan voor veel ellende zorgen. Het gevolg hiervan is dat veel spullen onnodig nat worden en er waterschade optreedt. Zorg er dus voor dat je een wasmachine en andere apparaten waarbij dat nodig is ontwaterd.

3. Adreswijzigingen niet doorgeven

De meeste mensen zijn zich er bewust van dat ze adreswijzigingen door moeten geven, zowel aan de overheid als organisaties waarbij je een contract hebt lopen. Aan de meest belangrijke instanties worden de wijzigingen doorgegeven, zeker wanneer er een boete op het spel staat. Maar toch wordt het doorgeven van wijzigingen vaak maar deels gedaan, waardoor je al snel in de problemen kunt komen. We raden je aan om een lijst te maken met overheden, instanties en organisaties waarbij een adreswijziging noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan lokale overheden, nationale overheden, de KvK indien je een eigen bedrijf hebt, sportverenigingen, abonnementen op de krant of op tijdschriften en ga zo nog maar even door.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *